Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur genomineerd voor meest groene collegeprogramma

Nominatie gemeente Etten-Leur voor meest groene collegeprogramma

De gemeente Etten-Leur is weer een nominatie rijker. Het college kan bekendmaken dat de Brabantse Milieufederatie de gemeente heeft genomineerd voor de verkiezing van het meest groene collegeprogramma 2006-2010. Het college benadrukt daarbij dat alle lof voor deze nominatie toekomt aan de politieke fracties en de gemeenteraad als geheel. Zij hebben het programma na de coalitievorming van maart 2006 gezamenlijk opgesteld en uiteindelijk unaniem aanvaard.

De Brabantse Milieufederatie (BMF) heeft van bijna alle Brabantse gemeenten de collegeprogramma's met elkaar vergeleken op tien verschillende `groene' criteria:


1. Natuur, milieu en landschap in het algemeen
2. Gemeentelijke interne milieuzorg

3. Milieuvriendelijk verkeersbeleid

4. Zuinig ruimtegebruik

5. Duurzaam bouwen, klimaatbeleid en energiebesparing
6. Natuurbeleid en rekening houden met bestaande landschappelijke waarden buiten de bebouwde kom

7. Gemeentelijk groenbeleid binnen de bebouwde kom
8. Milieukwaliteit

9. Communicatie en/of het betrekken van burgers bij hun omgeving
10. Recreatie natuurvriendelijker

De BMF is gekomen tot een nominatie top 3 en heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten dat de gemeente Etten-Leur samen met de gemeente Geldrop-Mierlo en Oisterwijk in de race is voor de titel `Kampioen groen programma 2006-2010 en daarmee voor de Groene Trui. De nominaties zijn voorgelegd aan een enthousiaste burgerjury van vijf personen, die zich over deze drie genomineerde programma's buigt en een absolute nummer één zal kiezen.

Het college van de gemeente Etten-Leur wacht uiteraard in spanning af of het collegeprogramma de toets van de jury kan doorstaan.


Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl