Leeftijdsafhankelijke hypotheekrenteaftrek voorkomt stagnatie en vergrijzingsprobleem


Financieel expert Arnoud Bosch maakt onderbouwd rapport

HILLEGOM, 20061117 -- Financieel expert Arnoud Bosch geeft de fiscale oplossing aan voor het vergrijzingprobleem. In een vandaag uitgekomen rapport beschrijft hij hoe de oplossing voor zowel stagnatie op de woningmarkt onder starters als voor de vergrijzing ligt in een leeftijdsafhankelijke hypotheekrenteaftrek.

Het doel wordt bereikt door de rentesubsidie van de hypotheekrenteaftrek voor de belastingaftrek gedurende de leeftijd van de schuldenaar af te bouwen van 6% bij aanvang naar 1,2% bij het einde van de looptijd.

Tevens wordt hiermee voorkomen dat bij een hypotheekrentestijging van bijvoorbeeld 4% naar 6% de staatslasten zullen oplopen van ¤ 12 miljard naar 18 miljard.
Verder kan het oneigenlijke gebruik van de hypotheekrenteaftrek eenvoudig worden uitgesloten door hypotheekrentesubsidie van de fiascale BOX 1 (arbeid eigenwoning) over te brengen in een fiscale BOX IV eigenwoning.

Pensioenuitkeringen zouden in de belastingaangiften moeten plaatsvinden in een nieuwe fiscale BOX V. Over het opbouwen van pensioen is immers nog nimmer belasting voldaan omdat het volgens de fiscale Wet uitgesteld loon is waarover geen belasting- en sociale premies zijn ingehouden. De uitspraak van het CDA: "tweemaal betalen voor je pensioen" is absoluut onwaar.

Het rapport is gratis beschikbaar op internet Nederland (ver)deelt Beter .
http://www.a2p.nl/Aasweb/Aasmail-Service/nederlandverdeelt.htm

Arnoud Bosch is sinds 1970 zelfstandig financieel adviseur van leningen en hypotheken. Hij specialiseerde zich vanaf het begin in adviseren op basis van vergelijkingen van de diverse aanbieders van kredieten en hypotheken.
"Gaandeweg zag ik dat de politiek zich vastbeet in ideeën over vergrijzing en de hypotheekrenteaftrek die de oplossing niet dichterbij brengen. En zo is het idee geboren hier eens grondig studie van te maken. De resultaten van een jaar speuren zijn nu samengevat in mijn rapport."
Arnoud Bosch heeft als financieel adviseur reeds in 1994 gewaarschuwd voor de aandelen leaseproducten van Legio Lease zie: WCK-Wet http://www.wck-wet.nl