Winsemius openhartig over probleemwijken en ambities

Vereniging lsa

Winsemius openhartig over probleemwijken en ambities

Voor een gehoor van zo'n 500 bewoners van aandachtswijken zal Minister Pieter Winsemius worden geïnterviewd door Prem Radhakishun over zijn pleidooi voor een 'turbo aanpak' van problemen in 140 wijken van Nederland.
Zij boodschap van vorige week dat een neerwaartse spiraal in deze wijken dreigt en sociale ongelijkheid tot een tweedeling in de maatschappij zal leiden is bij de bewoners van deze wijken duidelijk overgekomen.
Het optreden van minister Winsemius is op zaterdag 18 november tussen 10.30 uur en 11.30 uur tijdens de Dag van de Buurt in het Evoluon in Eindhoven, georganiseerd door het LSA.

Later op de dag gaat Prem Radhakishun, samen met bewoners, vertegenwoordigers van CDA, PVDA, VVD, SP, Groen links en EénNL ondervragen over dit onderwerp. De bewoners in de zaal kunnen via een draadloos stemsysteem duidelijk maken wat hun voorkeur is en waar ze op gaan stemmen.

Andere programma onderdelen deze dag:
. Prijsuitreiking verkiezing beste adoptiekamerlid 2002-2006 . Buurtmarkt met presentaties van bewoners uit 25 steden . 15 Workshops met bewonersinitiatieven en buurtprojecten waaronder Planning For Real door Tony Gibson (UK)
. Wethouder Erik van Merrienboer spreekt samen met bewoner Marion van Beurden over de aandachtswijken in Eindhoven
Optredens van:
. Carrie met column
. Hind
. Teddo Juice

Info en afspraken:
LSA, Liesbeth Saaltink (06 45356056) of Henk Cornelissen (06 55904698)

Aanwijzingen voor de pers
In verband met de vele telefoontjes van de media zijn dit de regels: . voor 18 november aanmelden
. maximaal 2 camera's op het podium
. aanmeldingen worden geaccepteerd in volgorde van binnenkomst . geen vragen voorafgaand aan interview met de minister . na afloop 2 minuten tijd voor foto's