Saxion Hogescholen
BR>

di 14 november 2006

Speciale aandacht voor ouders tijdens Open Dag Saxion

Tijdens de open dag van Saxion Hogescholen in Enschede op zaterdag 18 november vinden speciale voorlichtingsrondes plaats voor ouders van aankomende studenten. In deze presentaties wordt nader ingegaan op onderwerpen die veel ouders bezighouden. Wat leert mijn zoon of dochter eigenlijk? Waarom lijkt het dat hij of zij zoveel vrij is? Waar betaal ik eigenlijk collegegeld voor? Op deze en nog veel meer vragen over het studeren aan een hogeschool en het leven als student wordt antwoord gegeven in drie voorlichtingrondes in de collegezalen van Saxion.

Bezoekers aan de open dag zijn welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. Docenten, studenten, bedrijven en instellingen zijn aanwezig om informatie te verstrekken. Op de algemene informatiemarkt vinden belangstellenden informatie over de aansluiting voortgezet onderwijs - hoger onderwijs, studiebelasting, kamers huren en de financiële kant van studeren. Twijfelaars kunnen een studiekeuzetest maken. Ook mensen die op zoek zijn naar bijscholing, een avondopleiding of cursus kunnen op 18 november bij Saxion terecht.

Nieuwe studies
De nieuwe Hogere Juridische Opleiding (HJO), de studieroute International Water Technology, de korte hbo-opleidingen Bedrijfskundige Informatica en Small Business & Retail Management; allemaal nieuwe studies die Saxion vanaf januari of september 2007 aanbiedt. De nieuwe studieroute International Water Technology leidt studenten op tot internationaal inzetbare procestechnologen die kennis hebben van de hele keten van waterwinning, terugwinning, gebruik, hergebruik, zuiniger toepassen, schoonmaken en schoonhouden.

Saxion is één van de twee hogescholen in Nederland die de opleiding HJO (Hoger Juridisch Onderwijs) is toegewezen door het Ministerie van OC&W. In de regio is behoefte aan hoogwaardig juridisch onderwijs met een goede aansluiting en doorstroming van mbo, hbo naar wetenschappelijk onderwijs.
De korte hbo-opleidingen, de zogenaamde `Associate Degrees,' zijn in het leven geroepen om de kloof tussen mbo- en een vierjarige hbo-opleiding te verkleinen. Saxion kende al een tweejarige opleiding Informatiedienstverlening en -managemement.

Sax and the city
Omdat studeren meer is dan studeren is er ruime aandacht voor de studentenstad Enschede, op kamers gaan, bankzaken, studiefinanciering en uitgaan. Ook is er een leuke prijsvraag voor aankomend studenten.

Alle opleidingen van de hogeschool zijn gehuisvest in de Stadscampus aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede. De locatie is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van trein- en busstation. De hogeschool beschikt over eigen parkeerruimte aan de Kortenaerstraat en de Parkweg. Bij de overige parkeerplaatsen in het centrum van Enschede moet betaald worden.

Het complete studieaanbod van Saxion is te vinden op www.saxion.nl, waar ook uitgebreide informatie over de programma's tijdens de open dagen is te vinden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------