Ingezonden persbericht


Romeins weekend voor jong en oud! Thermenmuseum Heerlen, 18 en 19 november 2006

In het Thermenmuseum in Heerlen vind je de unieke resten van een groot Romeins badhuis. Op zaterdag 18 en zondag 19 november wordt in het Thermenmuseum een avontuurlijk Romeins weekend georganiseerd. Voel jezelf Romein en neem deel aan de activiteiten! Kijk hoe een Romeinse mozaïekmaker te werk ging, laat je haar vlechten door een echte Romeinse kapster en voel de hitte van de oven bij de veldsmid.

Romeinse soldaten

Zo'n 2000 jaar geleden hebben soldaten van het 30ste Legioen het badhuis van Coriovallum gebouwd. Tijdens dit weekend slaan soldaten hun tent weer op rondom de thermen en kun je beleven hoe het er vroeger bij de Romeinen in het dagelijks leven aan toe ging. Wil je eens ervaren wat het betekent om in een harnas rond te lopen, een schild ter hand te nemen of het gewicht van een helm op je hoofd te voelen? Dan is dit weekend je kans!

De mozaïekmaker
De mozaïekmaker laat je zien hoe hij te werk gaat en vertelt over zijn vak. Je mag bovendien zelf aan de slag om je eigen mozaïek te leggen!

De Romeinse kapster

Een kapster geeft je in haar Romeinse kapsalon tekst en uitleg over de haardracht in de Romeinse tijd en zal dit demonstreren bij bezoekers. Wie weet loop jij die dag wel naar buiten met een echt Romeins kapsel!

Veldsmid

In de tuin van het Thermenmuseum wordt een veldoven gebouwd. Hierin wordt ijzererts gesmolten en bewerkt. De messen en andere voorwerpen die de smid maakt met behulp van deze oven staan tentoongesteld.

Oude Romeinse spelen en Romeins eten

Heb je zin in een oud Romeins spel? Zoek dan een tegenspeler, neem plaats op een van de banken en speel je spel. Keuze genoeg! Op zaterdag kun je zelfs een Romeins hapje proeven. Onze kok heeft voor deze gelegenheid een aantal hapjes bereid die de Romeinen als lekkere tussendoortjes nuttigden. Op = op!

Entree en openingstijden

Tijdens het Romeins weekend op 18 en 19 november is het Thermenmuseum open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree volw. E 4,00; 65+/CJP E 3,50; kids 4-12 jr E 3,00; kids
Het Thermenmuseum ligt in het centrum van Heerlen, vlakbij het stadhuis, op 10 minuten loopafstand van het station. Parkeren kan in de goed bewegwijzerde parkeergarages.

Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen, 045 - 560 51 00 www.thermenmuseum.nl

-----------------------


---- --