Het Nederlandse Rode Kruis

17 november 2006
Vakantieweek met een gouden randje

Vakantie voor meervoudig
gehandicapten, een gouden week

Van 6 tot en met 11 november organiseerde het Rode Kruis een speciale vakantieweek voor mensen met een meervoudige handicap. De gasten konden aan diverse activiteiten deelnemen, zoals een busrit in de mooie omgeving van Arnhem en een kijkje in de evenementenhal Gelredome en het bijbehorende imposante veld.

Later in de week hadden de vrijwilligers een verrassingsrit voor de gasten op het programma gezet. Dit jaar was het een mooie route langs de Waal. Uiteindelijk leidde dat tot een bezoek aan de Tingieterij in Kapel Avezaath en aansluitend naar het Kijk- en Luistermuseum in Bennenkom. Ook was er tijd voor winkelen, in Rheden en Arnhem. In het hotel was bijna geen gast meer te vinden, die waren met z'n allen aan het winkelen!

De avonden stonden regelmatig in het teken van dans en zang. Zo was er een optreden van de Harmonie, de gasten konden meezingen en dansen. Omdat in november carnaval begint, hebben de gasten ook daar een voorproefje van gekregen. Deze carnavalsavond mondde uit in een grote polonaise!

De gasten hebben ook volop genoten van het luxe hotel en alle aandacht en ondersteuning die zij kregen van de 32 vrijwilligers. Traditiegetrouw was er een slotdiner en deze keer zelfs omlijst met Nederlandse liedjes, voorgezongen door enkele gasten. Heerlijk eten, een mooi versierde eetzaal met alles erop en eraan. Dat is ook wat de gasten en vrijwilligers met zich meedragen: een mooie herinnering aan een week met een gouden randje!

Kijk hier voor meer informatie over vakanties voor gehandicapten.