Politie Limburg-Noord

Vermiste man terug gevonden

Datum: 18-11-2006
Tijd bericht: 11:21
Plaats: Molenhoek
De sinds donderdagmiddag vermiste Willem Groot Wassink is zaterdagmorgen teruggevonden. De hond van een wandelaar trof de man slapend aan in de rand van een weiland. Hij bleek onderkoeld en hongerig, maar maakt het naar omstandigheden goed. Willem Groot Wassink is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij familie is door de politie in kennis gesteld.

Groot Wassink verliet donderdagmiddag zijn woning in Mook. Vanaf dat moment hebben verschillende politiekorpsen, familie, boswachters en medewerkers van Natuurmonumenten met man en macht naar de man gezocht. Vrijdagmiddag rond half zes is de zoekactie in een lager tempo in verband met de invallende duisternis, in een lager tempo voortgezet. Maar ook gedurende de avond en de nacht is de politie op zoek geweest.

Bij de zoektocht is de media op grote schaal ingeschakeld en mede dankzij hun berichtgeving is de vermiste man nu teruggevonden. De politie spreekt haar dankbaarheid uit over de manier waarop de media heeft bijgedragen aan het terugvinden van Groot Wassink.