1e persbericht van zaterdag 18 november 2006

Eindhoven, 18-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongen aan voor vernieling

In de woning van zijn moeder in Woensel Noord is zaterdagochtend rond 0.20 uur een 17-jarige jongen aangehouden. Hij vernielde apparatuur en het interieur van de keuken van zijn 44-jarige moeder. Eerder zou hij ook de ruit van een bedrijf aan de Vaalserbergweg vernield hebben. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt jongeren aan voor vernieling autos

Op de Ardechelaan zijn zaterdagochtend rond 3.15 uur vier 16-jarige jongens uit Eindhoven en Best aangehouden. De vier zouden eerder die nacht spiegels van autos, die aan de Rijssellaan geparkeerd stonden, getrapt hebben. De vier hebben de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Eindhoven: Politie houdt man aan na bedreiging

Bij een woning in Strijp is zaterdagochtend rond 1.15 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij drong de woning binnen en bedreigde de 21-jarige bewoonster. De twee zijn bekenden van elkaar. De man is de cel in gegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt vrouw aan na zwartrijden

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagavond rond 19.05 uur aangehouden op het Stationsplein. Een conducteur wilde de vrouw bekeuren voor zwartrijden in de trein. Zij weigerde iedere medewerking en de politie werd ingeschakeld. De vrouw gaf meerdere malen een valse identiteit op. Zij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraken

* Tussen vrijdag 21.30 en zaterdag 3.10 uur is ingebroken bij een woning aan de Johannes Vermeerlaan. De voordeur werd opengebroken. De buit bestond onder andere uit een x-box, autosleutels, bankpassen, twee gsms, portemonnees en een onbekend geldbedrag.
* Vrijdag tussen 21.00 en 21.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Jeroen Boschstraat. Het slot van de voordeur werd geforceerd en twee sleutelbossen werden weggenomen.

Asten: Inbraak woning

Vrijdag tussen 15.45 en 18.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Schutter. De poort en een raam werden opengebroken. Een LCD-tv, een laptop, een digitale camera, zonnebrillen en een winterjas werden meegenomen.

Bakel: Gouden vijfje weg bij inbraak

Bij een woning aan de Burgemeester Diepstratenlaan is tussen vrijdag 21.15 en zaterdag 1.15 uur ingebroken. Een raam werd vernield en een gouden vijfje werd weggenomen.

Deurne: Rijbewijs kwijt

Op de Arenbroek is vrijdagavond rond 23.40 uur een 42-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij had gedronken en reed in een personenauto. Hij blies een promillage van 2,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Mierlo: Inbraken

* Vrijdag is ingebroken bij een woning aan de Nederhuizinge tussen 17.00 en 21.30 uur. Een raam werd geforceerd. Sieraden, een geldkistje met vreemde valuta en autosleutels werden weggenomen.
* Tussen 17.00 en 19.15 uur werd vrijdag ingebroken bij een woning aan de Heer Dickbierweg. Een raam werd geforceerd. Een aantal sieraden, een tas met drie tennisrackets en een jas werden weggenomen.

Nuenen: Inbraak

Vrijdag tussen 17.45 en 19.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Beth van de Rijtlaan. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. De buit bestond onder andere uit horloges, een zaklamp, een hartslagmeter, een laptop, een mobiele telefoon en een playstation.

Son: Munten en geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Crocusstraat vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur zijn enkele koperen munten en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Het bovenlicht van een keukenraam werd opengebroken.

Veldhoven: 27 bekeuringen bij verkeerscontrole

Vrijdag zijn bij een verkeerscontrole op de Heerbaan en Burgemeester van Hoofflaan 27 bekeuringen uitgeschreven. Vier bestuurders van een bromfiets kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen. Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid te hoog was. Een bromfietser reed over het troittoir. Acht personen kregen een bekeuring omdat ze de verlichting niet aan hadden. Er werd een bekeuring uitgeschreven voor het rijden door rood licht en drie bekeuringen voor het rijden zonder gordel. Daarnaast kreeg een automobilist een bekeuring voor het rijden onder invloed en werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor het illegaal plakken van posters.