Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 31 oktober 2006

Thema-avond lijst 0 bij bnn

De Stemmen Doe Je Zo Show en Holland's Next Top Politician

De verkiezingen komen dichterbij en BNN besteedt hier uitgebreid aandacht aan in de speciale thema-avond: Lijst 0 op zondag 19 november van 20.30 uur tot 22.00 uur bij BNN op 3. De avond bestaat uit twee programma's. Van 20.30 uur tot 21.30 uur helpen Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand jongeren een keuze te maken in Lijst 0: De Stemmen Doe Je Zo Show. En Lijst 0: Hollands Next Top Politician van 21.30 uur tot 22.00 uur geeft een portret van Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende. Wie is het meest geschikt om straks minister-president van Nederland te zijn?

Filemon en Sophie ontvangen Jan-Peter Balkenende, Femke Halsema, Jan Marijnissen, Mark Rutte en Nebahat Albayrak (onder voorbehoud) in Lijst 0: De Stemmen Doe Je Zo Show. Het programma bestaat uit vijf rondes en elke ronde staat een ander thema centraal. Door middel van de Schijf van Vijf behandelen Filemon en Sophie met de lijsttrekkers vijf thema's die jongeren het belangrijkst vinden in de verkiezingen: werkgelegenheid, onderwijs, integratie, veiligheid en milieu. Doel van de avond is om voor jongeren meer helderheid te verschaffen waar de verschillende partijen voor staan en op welke partij ze uiteindelijk moeten gaan stemmen.

In Lijst 0: Holland's Next Top Politician geeft BNN een kort portret van Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende. Wie is het meest geschikt om straks minister-president van Nederland te zijn? Welke auto rijden ze? Is Bianca Balkenende of Barbara Bos een betere first lady? In wat voor een huis wonen zij? Kortom wie denken Jan-Peter Balkenende en Wouter Bos wel niet wie ze zijn en wie is Holland's Next Top Politician?