Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam presenteert:

De nieuwste EP 'Porcupine's Sister' van Markowski


19 november 16.30 uur, Nieuwe Binnenweg 75 Rotterdam

Na een lange zinderende zomer waarin Markowski zich afzonderde om haar nieuwste EP voor te bereiden, is het zo ver: 'Porcupine's Sister' is out now! Zes nieuwe songs heeft Markowski opgenomen. Op 19 november vindt de lancering plaats bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Via een live-uitzending zal de presentatie te volgen zijn op verschillende digitale kanalen maar bezoekers zijn ook welkom op de Nieuwe Binnenweg 75, vanaf 16.30 uur. En natuurlijk zal Markowski niet nalaten enkele hoogtepunten van de nieuwe CD te spelen.

Singer-songwriter Sonja Markowski groeide op in Berlijn en studeerde zang in Rotterdam. Gitarist Jan van Bijnen is haar muzikale soulmate en vaste begeleider. Als duo noemen ze zich 'Markowski' en brengen zij hun gedeelde liefde voor eerlijke, rootsy muziek tot uitdrukking. Het bijzondere geluid van de dobro (een soort steelgitaar) vormt de perfecte inbedding voor de sfeervolle songs van Sonja en geeft aan het geheel een lichte countrysmaak. Met hun optreden won Markowski dit jaar de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie singer-songwriter.

Sonja Markowski omschrijft Porcupine's Sister als 'What you hear is what you get'-muziek: een natuurlijk, rauw en ongepolijst geluid zonder productionele opsmuk, in een akoestische sfeer. De opnames vonden plaats op de heetste dag van het jaar. Misschien klinkt daardoor in sommige liedjes zo'n rust door. Heftiger spelen zat er niet in.

U bent van harte welkom op de presentatie op 19 november.



Ingezonden persbericht