Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 2 november 2006

Sinterklaas in DierenPark Amersfoort

Op zondag 19 november brengt Sinterklaas samen met een flink aantal zwarte pieten traditiegetrouw een bezoek aan DierenPark Amersfoort. Het feest begint om 11.00 uur met de feestelijke ontvangst van de goedheilig man. Daarna rijdt hij in de Sintmobiel kriskras door het DierenPark om alle kinderen een hand te geven.

Onder de vrolijke klanken van de Pietenband maakt de Sint om 11.00 uur zijn entree in de Arena van de Stad der Oudheid. Daarna rijdt hij in zijn Sintmobiel door het park. Onderweg kunnen de kinderen hem een hand geven of een praatje met hem maken. En is de Sint even niet in zicht, dan zijn er nog de muziekpieten en strooipieten. Zij zorgen voor vrolijke Sinterklaasliedjes en voorzien iedereen van lekkere pepernoten. Ook dit jaar speelt de vraag of de Sint en zijn pieten wat beter op hun spullen zullen passen. Of raken ze op hun tocht door het DierenPark misschien toch weer iets kwijt? Natuurlijk vragen ze dan de kinderen om hulp.

Sinterklaasspeurtocht

Extra spannend is de speciale Sinterklaasspeurtocht. Met de goede oplossing van de puzzel kunnen kinderen mooie prijzen winnen. Ze krijgen hierbij hulp van de vakkundige DierenParkpieten. Dit zijn de duidelijk herkenbare Jellowpieten, Savannepieten, Stad der Oudheidpieten en de Japanse tuinpieten. De prijsuitreiking vindt plaats in de Arena onder toeziend oog van de Sint en al zijn pieten. Vervolgens brengen de kinderen Sinterklaas en zijn gevolg in een grote muzikale optocht naar het Knuffelplein. Daar wordt om 16.00 uur afscheid genomen.

Onderschrift foto: De Pietenband in DierenPark Amersfoort (fotografie: Germ Wind)

/////

Noot voor redactie;