Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HUP GALLERY AMSTERDAM
VERTEGENWOORDIGT ZELDZAME
SANNE SANNES
COLLECTIE

Amsterdam, november 2006

De unieke collectie van de Nederlandse fotograaf Sanne Sannes (1937-1967) ziet na bijna 40 jaar het daglicht. HUP gallery Amsterdam gaat het werk van 19 t/m 26 november op de kunstbeurs pAn in de RAI in Amsterdam voor het eerst tentoonstellen. Dat dit zeldzame werk van Sannes na zoveel jaren op de markt komt is goed nieuws voor de nederlandse fotografie.

Sannes maakte in de jaren `60 furore met zijn erotische benadering van verleiding en vrouwen. Hij verongelukte op 30-jarige leeftijd na `slechts' 8 jaar stimulerend werk te hebben voortgebracht. De hoogwaardige collectie van Sannes wordt wel in één adem genoemd met internationaal gewaardeerde topfotografen als Gerard Fieret en Ed van der Elsken die in de jaren '60 beeldbepalend waren voor de nederlanse zwart/wit fotografie.

Met een unieke en intens poëtische kijk op de vrouw verdiende Sannes destijds zijn sporen in de wereld van fotografie en kunnen bezoekers van nu kennismaken met de tijdloze beelden die ons doen herbeleven hoe hij achter de camera zijn modellen wist te prikkelen en zich destijds als fotografisch supertalent bewezen heeft.

Jildert Schat



Ingezonden persbericht