tros

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-11-2006

Televisie
Het kindervredesprijsconcert op de dam
Uitzending zondag 19 november
Nederland 3 - 19.00 uur

Groots kindervredesprijsconcert op de dam

Op zondag 19 november doet KidsRights de Dam in Amsterdam bijna anderhalf uur op zijn grondvesten trillen. Grote nationale en internationale artiesten treden op tijdens HET KINDERVREDESPRIJSCONCERT OP DE DAM dat ter gelegenheid van de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs wordt gehouden en rechtstreeks door de TROS op Nederland 3 wordt uitgezonden.

Het belang van de Internationale Kindervredesprijs - en daarmee de kinderrechten - staat voor menig topartiest buiten kijf. De line-up van nationale en internationale sterren liegt er dan ook niet om. Onder anderen Bløf, Ilse de Lange, Zuccero, Sugababes, Lucie Silvas, UB40, Veldhuis & Kemper, Racoon, Sarah Brightman en Ramses Shaffy (artiesten onder voorbehoud) reizen naar de hoofdstad af.

In de uitzending is een reportage te zien over de officiële ceremonie die dezelfde middag plaatsvindt in de Ridderzaal in Den Haag. De Internationale Kindervredesprijs wordt dan uitgereikt door Nobel Vredesprijswinnaar F.W. de Klerk, oud-president van Zuid-Afrika.

De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van de Nederlandse stichting KidsRights en is in 2005 gelanceerd door de Nobel Vredesprijswinnaars onder voorzitterschap van Michael Gorbachov. Ook popsterren Sting en Bob Geldof dragen dit nieuwe instrument in de strijd voor kinderrechten een warm hart toe. De eerste Kindervredesprijs is vorig jaar postuum opgedragen aan de in 2001 overleden Nkosi Johnson. Deze Zuid-Afrikaanse jongen streed tijdens zijn korte leven voor de rechten van kinderen met HIV/AIDS.

KidsRights is een Nederlandse organisatie die door hulpprojecten de meest kwetsbare kinderen als aidswezen, straatkinderen en kindslaven recht op een toekomst probeert te geven.

Voor meer info zie www.kidsrights.nl en www.thechildrenspeaceprize.org.