Goedheiligman koopt 'goede cadeaus' bij De Goede Doelen Winkel

Winkelman en van hessen

Goedheiligman koopt 'goede cadeaus' bij De Goede Doelen Winkel Nieuwe Mobiele Winkel opent deuren bij intocht Sinterklaas in Amsterdam

In de aanloop naar de drukke decembermaand helpt De Goede Doelen Winkel Sint en Kerstman een handje door een Mobiele Winkel te openen. Deze Mobiele Winkel, gehuisvest in een oplegger van negen meter, is voor het eerst te zien tijdens de intocht van Sinterklaas op 19 november bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In De Goede Doelen Winkel Mobiel kan je veel informatie krijgen over de meeste goede doelen in Nederland. En natuurlijk leuke en goede cadeaus kopen waarmee je direct het betreffende doel steunt. Een uitkomst dus voor alle Sinterklazen en Kerstmannen die dit jaar op zoek zijn naar goede cadeaus.

Met de opening van deze tweede winkel zet De Goede Doelen Winkel een volgende stap in haar ontwikkeling. De Goede Doelen Winkel Mobiel zal te vinden zijn op festivals, beurzen, jaarmarkten, evenementen en andere drukbezochte plaatsen in heel Nederland. Hiermee voegen we een extra dimensie aan ons concept toe, zegt Kees-Jan Heijdra, initiatiefnemer van De Goede Doelen Winkel. We gaan met onze Mobiele Winkel nu ook naar de mensen toe. Zo maken nog meer mensen op een actieve en onderscheidende wijze kennis met de verschillende goede doelen. Bovendien stelt het de goede doelen in staat om heel gericht bepaalde doelgroepen te benaderen via de evenementen waar wij de Mobiele Winkel neerzetten. En daar is het ons om begonnen.

Na de opening tijdens de intocht van Sinterklaas op 19 november is De Goede Doelen Winkel Mobiel in de decembermaand te vinden op allerhande Sinterklaas- en Kerstevenementen. Voorbeelden zijn de Pepernotenmarkt bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en Christmas Wonderland op de Coolsingel (voor het stadhuis) in Rotterdam. Vanaf januari richten we ons dan op de volle breedte van wat er op evenementengebied te doen is in Nederland. Zo zijn we al heel actief bezig met een aantal festivals zoals Parkpop en het Zomercarnaval in Rotterdam. Maar ook gaan we naar de Workummer Visserijdagen, staan we bij de Vierdaagse in Nijmegen en doen we de Thialf Familiedagen in Heerenveen aan, aldus Heijdra. Op www.degoededoelenwinkel.nl zal steeds een actueel overzicht te vinden zijn.

Op 1 augustus 2005 opende de eerste vestiging van De Goede Doelen Winkel haar deuren op Lange Poten 21b in Den Haag. De Goede Doelen Winkel is een communicatieplatform voor de goede doelen van Nederland om met hun (potentiële) achterban in contact te treden. Belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de leuke cadeaus die zij in de winkel te koop aanbieden. Deze cadeaus dienen op zich al als overbrenger van informatie, maar bovendien vertellen de medewerkers van De Goede Doelen Winkel aan alle klanten het verhaal van de verschillende goede doelen. Het publiek raakt op haar beurt beter geïnformeerd over het werk van de goede doelen en weet dat zij door een aankoop te doen direct het betreffende doel steunt. Op deze manier geven de goede doelen inhoud aan hun wens om de deuren naar het Nederlandse publiek wijd open te houden. Om transparant te zijn en iedereen de gelegenheid te geven om op zijn of haar eigen tijd en manier, meer over de goede doelen te weten te komen.

In het eerste jaar van haar bestaan heeft De Goede Doelen Winkel een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het aantal bezoekers is flink gegroeid evenals het aantal mensen dat daadwerkelijk een aankoop doet. Onderzoek door bureau Mediatest gaf aan dat het publiek het enorm waardeert dat de goede doelen de samenwerking hebben gezocht in De Goede Doelen Winkel. En dat het zijn vragen kan stellen aan winkelmedewerkers die van de hoed en de rand weten. Bovendien waardeert men het feit dat men laagdrempelig een goed doel kan steunen, gewoon door een leuk cadeau te kopen.

De volgende organisaties zijn deelnemer aan De Goede Doelen Winkel: ADRA Nederland, Alzheimer Nederland, AMREF Flying Doctors, CARE Nederland, Diabetesfonds, KWF Kankerbestrijding, Natuurmonumenten, Nederlandse Hartstichting, NOTS Foundation, NSGK, Plan Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Prinses Beatrix Fonds, Proefdiervrij, Reumafonds, Stichting Vluchteling, Veilig Verkeer Nederland, Wereld Natuur Fonds.