Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hij komt!
Sint kijkt uit naar kinderen van Amsterdam

AMSTERDAM, 15 november 2006 ­ Sint zal zondag 19 november voor de 68e keer zijn intocht doen in Amsterdam. Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat Sint vol verwachting uitkijkt naar de Amsterdamse kinderen, hun ouders, opa's en oma's.

Bonte stoet
Sint begint zijn intocht in de hoofdstad per stoomboot over de Amstel. Om 12.00 uur verwacht burgemeester Job Cohen de goedheiligman bij het Scheepvaartmuseum, waar kanonschoten de vloot zullen verwelkomen. Daarna gaat het in een bonte stoet via Prins Hendrikkade en Dam naar het Leidseplein. Sint zal de kleine en grote Amsterdammers daar om 14.30 uur vanaf het balkon van de Stadsschouwburg traditiegetrouw toespreken.

Pepernoten uitdelen
Wat en wie Sint precies meeneemt in zijn stoet blijft altijd geheim, maar toch heeft de Hoofdpiet al wat losgelaten. "Natuurlijk nemen we Amerigo weer mee. Sint verplaatst zich namelijk het liefst per schimmel. En in de stoet zal er van alles te zien zijn, zoals muziekpieten en een snoepkanon. Ook zijn er 450 Pieten van de partij, want Sint heeft niet genoeg handen om alle kinderen pepernoten te... oops. Dat was nog een verrassing."

Feest in het Werkpaleis
Op 26 november van 10.00-17.00 uur geeft Sint een groot kinderfeest in het Scheepvaartmuseum. Kinderen kunnen hun Pietendiploma halen, schoorsteen klimmen, schminken en meezingen met de Pietenbands. Vanaf 12.00 uur komt Sint elk uur met zijn Pieten de kindjes begroeten.
Adres: Kattenburgerplein 1, toegang 2,50. Gratis toegang met Stadspas-cheque.

Kinderhulp
De Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam is partner van Fonds Kinderhulp. Sinterklaas moet voor alle kinderen in Nederland een feest zijn; juist ook voor kinderen in de jeugdzorg. Actie Pepernoot zorgt ervoor dat 50.000 kinderen toch een bescheiden pakjesavond kunnen vieren. Meer informatie op www.kinderhulp.nl.

Meer informatie:
www.sintinamsterdam.nl
Contactpersoon namens de Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam Sandra Boer, house-of-initiatives
M: 06 55196542
E: sandraboer@h-o-i.nl

---- --