Gemeente Enschede

Ook hulpdiensten hebben vrij baan

HOV-Oost 19 november in gebruik

De busbaan door Oikos wordt zondag 19 november in gebruik genomen door Connexxion. De inrichting van de Bultsveldmaatweg en de kruising Schipholtstraat - Broekheenseweg is inmiddels klaar. Om uit te sluiten dat bus en illegale automobilist elkaar tegenkomen op de busbaan, wordt eind dit jaar een slagboom bij de Ouverturestraat geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden heeft de HOV busbaan dienst gedaan als ontsluitingsweg voor Oikos. In de nieuwe situatie rijdt de bus niet meer vanaf Eilermarke linksaf via de Schipholtstraat, maar rechtdoor naar Beekveld, Oikos en de Ouverturestraat. De dichtstbijzijnde bushalte is dan voor veel bewoners van Oikos en Beekveld een stuk dichterbij. De bus rijdt 5 à 6 keer per uur voorbij en mag niet harder rijden dan 30 km per uur.

Hulpdiensten

Hulpdiensten mogen ook gebruikmaken van de busbaan, maar overig verkeer op de busbaan is absoluut verboden. De overrijdbare strook naast de busbaan is voortaan ook verboden gebied voor automobilisten die er hun auto willen parkeren. Deze strook is namelijk aangelegd zodat bus en brandweer of ambulance die elkaar tegemoetkomen op de enkelbaans busbaan uit kunnen wijken om elkaar te kunnen passeren. Het is in het belang van de bewoners dat deze strook vrij blijft. HOV-Oost wordt op 30 november officieel in gebruik genomen. Op dezelfde datum wordt ook de Prinsessetunnel geopend.

17 november 2006