Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum 9 november 2006

Mozartdag in het Drents Museum

19 november 2006

Op zondag 19 november 2006 staat het Drents Museum in Assen tussen 11.00 en 16.30 uur bol van muziek, dans en theater rondom de beroemde componist Mozart. Op die dag organiseert het museum samen met het Drentse platform voor kamermuziekliefhebbers de Mozartdag in het kader van het internationale Mozartjaar.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 * 17910) werd 250 jaar geleden geboren in Salzburg, Oostenrijk. Over de hele wereld worden er dit jaar allerhande activiteiten georganiseerd die dit feit herdenken. In Assen staat de schijnwerper uiteraard gericht op de muziek van Mozart, maar ook op werken van componisten die hem inspireerden of voor wie hij het grote voorbeeld was. Bezoekers kunnen vooral luisteren naar kamermuziek. Muzikanten van alle leeftijden treden op in duo's, kwartetten en kwintetten. Liederen, zangstukken uit opera's, pianoduo's, delen uit pianoconcerten, symfonieën en nog veel meer zal ten gehore worden gebracht.

Daarnaast laat Hofdansgroep Les Gais Galants uit Groningen zien hoe er in die tijd gedanst werd en wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld het zelf ook eens te proberen. Jan van Zelm, componist, zanger en docent zang aan het Prins Clausconcervatorium in Groningen, zal een workshop zang leiden zodat deelnemers en toeschouwers een beeld kunnen krijgen van de uitvoeringspraktijk van muziek uit de tijd waarin Mozart leefde. In de stijlkamers van het Drents Museum zal Atelier De Kat uit Groningen de hedendaagse tijd en de tijd waarin Mozart leefde op een spannende manier door elkaar laten lopen.

Voor deze dag geldt de normale entreeprijs van het museum.

/////////////