Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 november

* BRAND IN TECHNISCHE RUIMTE ERASMUS MC
In het Erasmus Medisch Centrum is zondagmorgen, omstreeks kwart over zes, brand ontstaan in een technische ruimte van het ziekenhuiscomplex. De ruimte bevindt zich in een leegstaand deel van het ziekenhuis. De brand was na korte tijd onder controle en geblust. Als gevolg van de brand viel de stroom in delen van het ziekenhuis uit. De stroomvoorziening werd overgenomen door noodaggregaten van het EMC. Het vuur zorgde voor nogal wat rook dat zich verspreidde via trappenhuizen. De patiënten van een tweetal (IC)afdelingen op de 3e en 10e verdieping zijn verplaatst naar andere afdelingen. Vijftig andere patiënten zijn tijdelijk elders opgevangen maar konden korte tijd later weer naar hun afdelingen terugkeren. Alle ruimten zijn inmiddels geventileerd. Door de Raad van Bestuur van het EMC is een informatienummer voor het publiek opengesteld, waar men relevante informatie kan krijgen. Het nummer luidt: 010 - 46 35 700. Technici zijn bezig om de normale stroomvoorziening weer op gang te krijgen. De verwachting is dat dit in de loop van de dag het geval zal zijn. Het EMC is normaal toegankelijk voor bezoekers tijdens de bezoekuren.


* BRAND IN SPOORRIJTUIG
Op het traject Rotterdam-CS-Gouda is zaterdagavond, omstreeks kwart over zeven, brand ontstaan in een rijtuig van een trein bestaande uit een locomotief en zes rijtuigen. Deze speciale partytrein was afgehuurd door een bedrijf. Als gevolg van de brand in het rijtuig kwam het gehele treinstel ter hoogte van de Vroesenkade tot stilstand, werden alle seinen op rood gezet en de stroom van de bovenleiding gehaald, waardoor ook de stoptrein Amsterdam Rotterdam tot stilstand kwam. De Kanaalweg werd afgesloten voor alle verkeer tussen de Vroesenlaan en het Kleinpolderplein. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en geblust. Niemand raakte daarbij gewond. De passagiers uit de partytrein werden opgevangen op de parkeerplaats van een tankstation en vandaar met bussen naar hun bestemming gebracht. De passagiers van de stoptrein, met een aantal voetbalsupporters, zijn met RET-bussen naar het CS gebracht en vandaar naar het Feijenoordstadion. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch defect. Omstreeks halfelf werden alle maatregelen ingetrokken.

Uitgave zaterdag 18 november

* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN
De politie van het district Zuid heeft vrijdagavond een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Pendrecht. In totaal zijn er 292 mensen op straat gefouilleerd en 34 auto's gecontroleerd. Er zijn acht steekwapens in beslag genomen. Eén man is aangehouden voor belediging, bedreiging en verzet. Hij is overgebracht naar een politiebureau.
Politiemensen van het district Feijenoord -Ridderster hebben vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in de Tarwewijk.
In totaal zijn er 194 mensen gefouilleerd en 15 auto's gecontroleerd. Er zijn vier messen in beslag genomen.


* MAN OVERLEDEN IN ZIEKENHUIS NA STEEKPARTIJ

CAPPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel is de afgelopen nacht overleden aan de gevolgen van een steekpartij die vrijdagavond plaatsvond op de Floridaweg. De verdachte is aangehouden. Omstreeks kwart over negen kregen het slachtoffer en een 21-jarige man uit Rotterdam op de Floridaweg onenigheid. De ruzie ontaardde in een handgemeen waarbij de verdachte een mes trok en het slachtoffer neerstak. De gewonde is naar het Erasmus MC gebracht waar hij in de vroege morgenuren bezweek aan zijn verwondingen. De verdachte kon kort na de steekpartij op de hoek van de Couwenhoekseweg - Reigerlaan op signalement worden aangehouden. Hij is ingesloten.