Wibi Soerjadi mag op legendarische Liszt vleugel concerteren


AMSTERDAM, 20061101 -- Meesterpianist Wibi Soerjadi werd volledig verrast met het bijzondere bericht dat vanuit Bechstein Berlijn nog éénmaal de Legendarische Liszt Flügel 576 uit 1862 speciaal voor hem zal overkomen naar Nederland. Hiermee gaat een droom in vervulling voor Jubilerend Concertpianist Wibi Soerjadi.

Jaren geleden heeft Wibi Soerjadi voor het eerst kennisgemaakt met dit unieke instrument en mocht hij op uitnodiging van de heer Karl Schulze, Chairman of the Board van Bechstein, ter gelegenheid van 150 jaar Bechstein één werk van 6 minuten spelen op de Liszt vleugel. Bechstein geeft Wibi Soerjadi de eer om nog éénmaal een werk op de Liszt vleugel te vertolken. Hiermee feliciteert Karl Schulze een geëmotioneerde Wibi Soerjadi op een bijzondere manier. Wibi Soerjadi wordt wereldwijd gekenmerkt als Liszt specialist en kenner bij uitstek. Een mooiere verrassing had Wibi Soerjadi zich niet kunnen voorstellen. Hij reageerde zelf dolgelukkig en diep ontroerd omdat een dergelijk historisch en kostbaar instrument normaliter door niemand mag worden bespeeld. Wibi Soerjadi heeft daarom besloten om als eerbetoon een concert geheel te wijden aan zijn geliefde componist Franz Liszt.

Op zondag 19 november om 20.15 uur in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam geeft hij het Concert `The Art of Franz Liszt'. Op het programma staan onder andere de Dante Sonate en de monumentale Sonate in H moll. Laatst genoemde werk wordt door kenners de grootste compositie van Liszt genoemd en een van de meest belangrijke werken uit de pianoliteratuur. Op dit concert zal Wibi Soerjadi 7 minuten mogen spelen op het unieke instrument. Welk werk hij zal uitvoeren houdt Wibi Soerjadi tot aanvang van het Concert onbekend. Om iedereen de gelegenheid te geven dit historische concert te kunnen meemaken heeft de organisatie een eenmalige zeer lage toegangsprijs vastgesteld. Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen om de vleugel zo goed mogelijk te ontvangen.


Algemene informatie

Zondag 19 november 20.15 uur

Het Concertgebouw Amsterdam - Grote Zaal

`The Art of Franz Liszt'

Toegangsprijs: ¤ 17,50

www.concertgebouw.nl