Wereldmuziek op Fort Wierickerschans


'Waarschuwing voor Scheepvaart' zorgt voor swingend concert

BODEGRAVEN, 20061113 -- WAARSCHUWING VOOR DE SCHEEPVAART speelt zondag 19 november op Fort Wierickerschans in Bodegraven van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de opzwepende muziek van deze band zorgen Koen de Gans, Bart de Gans, Rein de Graaf en Maarten Ornstein, rietsectie. De kopersectie bestaat uit Frans Limburg, Frank Coornaert en Henrik Holm en Ümit Çatak neemt de percussie voor zijn rekening.

Door het gebruik van soms exotische instrumenten krijgt de muziek haar heel eigen en onnavolgbare karakter. Jazz, zigeunermuziek, folk, Algerijnse raï, Cubaanse son, Ierse jigs, Jiddische klezmorim en Zweedse bruidsmarsen worden nietsontziend aaneengesmeed tot een totaal eigen geluid, virtuoos uitgevoerd door rieten, koper en percussie.Soms zijn melodietjes herkenbaar, soms lijken ze alleen maar herkenbaar maar altijd geven de muzikanten er weer een onverwachte draai aan waardoor elk nummer een verrassing blijft. Waar "Waarschuwing" blaast gaat het dak er af.
En dit alles in het mooie rechterarsenaal van het oude Fort Wierickerschans, met houtkachels en knutseltafel voor de kinderen

Locatie: Zuidzijde 132
te Bodegraven
Entree: volw.¤8,00 en kids ¤ 2,50
Zie ook www.fortvandeverbeelding.nl