Laatste verkiezingszondag: live stemwijzer bij spreeksteen


Politiek debat over de 'affaire Hui'

AMSTERDAM, 20061117 -- De rechten van Hui: Mariko Peters, Boris van der Ham, Samira Abbos-Bouchibti, Ronald van Raak, zij komen allen naar de Spreeksteen om steun te betuigen of nuance te brengen in de vragen, de woede, de teleurstelling die de 'affaire Hui' naar boven brengt. Waar de politiek continu het verwijt krijgt niet om de inhoud te draaien tijdens deze verkiezingen, is er zondagmiddag bij de Spreeksteen een lichtpuntje.

Sprekers:

Lenore Molenaar-Stremler (bezorgde moeder)
Boris van der Ham (D66)
Ronald van Raak (SP)
Samira Bouchibti-Abbos (PvdA)
Marianne Noten-Collet & Mia Frumau-Van Pinxten (beide kinder- en jeugdpsycholoog)
Mariko Peters (GroenLinks)
Michel Collet (advocaat te Rotterdam)
Wilco Otte (scheidend jongerenvertegenwoordiger bij de VN)
Een mistery-guest
en vele andere bekende en onbekende sprekers en luisteraars.

Het is bovendien maandag 20 november de internationale dag voor de rechten van het kind. Ook daarom is dit thema bij de Spreeksteen een goede kick-off. Hoe staat het er voor met die rechten als men zich er al zorgen over moet maken in Nederland?

Het wordt een week van keuzes maken, en die keuze kunnen mensen niet overlaten aan stemwijzers met een geautomatiseerd advies. Dit vraagt om informatie, kritiek en debat.
De Spreeksteen staat er om het stempotlood aan te slijpen! Echte politici, met echte thema's in de weer, met echte dilemma's waar mensen elke dag mee bezig zijn en soms 's nachts van wakker liggen.





Stichting Spreeksteen Amsterdam