Ingezonden persbericht



Derde pijlgifkikkerdag
van Delft Blue Azureus

Den Hoorn - Liefhebbers van pijlgifkikkers kunnen op zondag 19 november hun hart ophalen. Delft Blue Azureus houdt dan in zalencentrum en sporthal De Hoornbloem aan het Koningin Julianaplein in Den Hoorn de derde pijlgifkikkerdag. Hobbyisten kunnen er in contact komen met anderen die hun tropische interesse delen en ervaringen uitwisselen. Daarnaast worden er ook dieren en planten verkocht en alles wat je nodig hebt om de hobby te uit te breiden, verdiepen of om te starten verkocht.

De pijlgifkikkerdag is beslist de moeite waard voor iedereen die een miniregenwoud in huis heeft, maar ook als je er over denkt om daarmee te beginnen. Dan is het een uitgelezen mogelijkheid om er je licht op te steken over deze snel groeiende hobby. En wellicht vormt deze dag dan ook daadwerkelijk het startpunt, want er zijn handelaren en hobbykwekers die er onder meer gifkikkers, daggecko's, tropische planten als bijzondere orchideeen, bromelia's, tilandsia's en allerlei andere zaken verkoppen die thuishoren in paludaria, terraria of vivaria. De schitterende kleuren van deze bijzondere dieren zullen je zeker facineren. Ze zijn slechts 1 to maximaal 4 cm groot. Ze zijn dag actief en er zijn soorten die mooier fluiten dan en kanarie. Voor onze kleine kikkervrienden wordt een Crea-hoek ingericht en ook aan de inwendige mens is gedacht; er is een uitgebreide horeca aanwezig.

Kinderen gratis

Bezoekers zijn welkom vanaf 10:00 uur. Volwassenen kunnen voor slechts E 3,00 per persoon naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Rond de sporthal kan gratis worden geparkeerd. De bijzondere pijlgifkikkerdag eindigt om 16:00 uur. Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich voor E 25 of meer aanmelden als sponsor. Hun naam en/of bedrijfslogo wordt de hele dag op een groot projectiescherm geprojecteerd.

Handelaren en hobbyisten die wat aan te bieden hebben, kunnen vanaf 09:00 uur terecht in De Hoornbloem. De huur van een tafel bedraagt E 5,00 per meter. Er mag niet worden gehandeld in slangen, spinnen, schildpadden, zoogdieren en bedreigde diersoorten. Alleen de verkoop van eigen kweekdieren en planten is toegestaan. Aanmelden kan via een mail aan theo.verleun@planet.nl

Delft Blue Azureus is de Delftse gifkikkervereniging, die zich voornamelijk bezighoudt met nakweek van tropische kikkers en hun (bedreigde) leefmilieu. Voor actuele details kijk op www.dendrobatesworld.com.


---- --