Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 19-11-2006

Straatroof

UTRECHT In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november vond op de Voorstraat een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 04.05 uur met haar telefoon te bellen op de Voorstraat. Plotseling kwam een scooter met twee personen langs de vrouw rijden. De passagier griste de mobiele telefoon van de vrouw uit haar handen. Het tweetal reed weg in de richting van het Neude.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld tel.: 0900 88 44.

Bob of Bon? Al 32.955 blaastesten

UTRECHT Van zaterdagavond 18 november tot zondagochtend 19 november in de vroege uren vond in het kader van de campagne Bobof bon? in de stad Utrecht een alcoholcontrole plaats. Daarbij werd de 32.955 ste blaastest afgenomen. Het totaal aantal aanhoudingen staat met deze controle op 251. Hiervan zijn er 43 beginnend bestuurder.

Resultaten

De controles vonden op drie locaties tussen 19.00 en 03.00 uur plaats. In totaal werden op de Amsterdamsestraatweg, de Einsteindreef en de Nijenoord 798 blaastesten afgenomen.
Nieuwe alcohollimiet beginnende bestuurders

Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. Tijdens de alcoholcontroles houdt de politie dit scherp in de gaten. De strengere alcohollimiet van 0,2 promille oftewel 95 ug/l geldt voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist díe groep een hoge kans heeft op een ongeluk.

Campagne?

In de stad Utrecht houdt de politie van januari 2006 tot en met 15 december 2006 iedere week alcoholcontroles op diverse locaties door de gehele stad Utrecht. Deze intensieve handhavingperiode heeft vorm gekregen in de campagne Bobof Bon? in de stad Utrecht en heeft tot doel het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, Veilig Verkeer Nederland, gemeente Utrecht en de Politie Utrecht.

Vier mannen aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden omdat zij ruiten van een school hadden ingegooid.

Door getuigen werd omstreeks 03.40 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat vier mannen vernielingen pleegde bij een school aan de Jutfaseweg. Ter plaatse trof de politie de mannen niet meer aan. Op de Jutfase weg zagen agenten twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen beiden 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Houten werden aangehouden.

Later in de nacht meldde twee mannen zich aan het bureau en vroegen naar hun vrienden die vermoedelijk waren aangehouden. De agenten hadden het vermoeden dat het de mannen waren die bij de vernielingen betrokken waren en controleerde de mannen. Uiteindelijk bleek het om de twee medeverdachten te gaan. Het tweetal 18 en 19 jaar uit Houten werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Kanaalweg heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfietsbestuurder zonder verlichting over de Kanaalweg in de richting van de Balijebrug rijden. De bestuurder 35 jaar uit Utrecht werd aan de kant gezet. De man bleek met een oud verzekeringsplaatje te rijden en rook sterk naar de alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie een minderjarige jongen aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 12.50 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een jongen een achterruit van een geparkeerde auto op het Zandpad had ingeslagen en spullen uit de auto had weggenomen. In de omgeving trof de politie een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen 15 jaar uit Utrecht - werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In het park werd later de gestolen tas uit de auto teruggevonden.

Aangehouden voor vandalisme

UTRECHT In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november heeft de politie twee jongens aangehouden voor vandalisme.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes van buurtbewoners die hadden gezien dat twee jongens verkeerszuilen en een dixie op de Amazonedreef hadden omgegooid. Getuigen hadden gezien welke woning het tweetal binnen ging en alarmeerde de politie. Agenten belden bij de woning aan en werden uiteindelijk binnengelaten. In de slaapkamer troffen zij de twee jongens aan die net uit een diep slaap wakker werden. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbreker door buurtbewoners aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november hebben buurtbewoners een man aangehouden die had ingebroken in een aantal schuren.

Rond 01.55 uur ontdekten buurtbewoner van de Overste Den Oudenlaan dat een man bij meerdere schuren had ingebroken. Op het moment dat de verdachte aan een schutting hing om naar een volgende schuur te gaan werd hij overmeesterd door een aantal bewoners. De man werd vastgebonden en op de grond gelegd in afwachting van de politie. Uit onderzoek bleek dat de 35-jarige verdachte uit Utrecht in de brandgang al diverse fietsen had klaargezet. Hij werd voor verhoor meegenomen nar het bureau.

Poging straatroof

UTRECHT Vrijdagmiddag probeerde een man een vrouw te beroven van haar tas. Door ingrijpen van getuigen werd de diefstal voorkomen en de verdachte aangehouden.

Een 88-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 15.20 uur met haar rolator over de Boogstraat. Plotseling kwam een man op de vrouw aflopen en probeerde haar tas uit het mandje van de rolator te pakken. De vrouw hield haar tas stevig vast. Getuigen zagen de beroving gebeuren en grepen in.

Een vrouw rende op de jongen af waarop hij losliet en wegrenden in de richting van de Twijnstraat. Daar werd de 19-jarige verdachte uit Utrecht door een andere getuigen aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Door het kordate optreden van de getuigen werd de diefstal voorkomen.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden voor het inbreken in een auto.

Rond 14.55 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens een auto op de Hollantlaan hadden opengebroken en het navigatiesysteem hadden weggenomen. Op weg naar de locatie zagen agenten het tweetal in de omgeving van de Azielaan over de sportvelden rennen. Op het moment dat zij de politie zagen liep het tweetal terug richting van een grote warenhuis en vluchtte naar binnen.

De winkel werd door de politie volledig afgezet. In de winkel werd één verdachte op de toilet aangetroffen de andere kon in de winkel worden aangehouden. De jongens beiden 14 jaar uit Utrecht werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.