Politieberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 19-11-2006

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks 18.35 uur heeft de politie op de Noordewierweg een winkeldief aangehouden.

Na melding is de politie ter plaatste gegaan. De 39-jarige winkeldief uit Amersfoort bleek boodschappen te hebben weggenomen. Hij is op straat aangehouden door personeel en een voorbijganger. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De winkeldief heeft een winkelontzegging gekregen.

Verdachte situatie

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie op de J.P. Sweelinckstraat een man aangehouden wegens het voor handen hebben van inbrekerswerktuig.

Vrijdagavond omstreeks 22.10 uur is de politie naar de J.P. Sweelinckstraat gegaan omdat daar een man zich verdacht zou gedragen. Ter plaatse stond er een 40 jarige man uit Boekarest. Hij gaf aan te wachten op een collega. De man gaf op verzoek van de politie toestemming om zijn jaszakken te doorzoeken. Tijdens deze controle werden een aantal werktuigspullen aangetrofffen die gebruikt kunnen worden om gaatjes te boren. Hierop is de man aangehouden. Na nogmaals de getuige die de situatie had gemeld, te hebben gesproken, bleek dat de man zich tussen de garageboxen op had gehouden.

De politie heeft de man een bekeuring gegeven voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig.

Toezicht binnenstad

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie toezicht gehouden in de Amersfoortse binnenstad. Het was een rustige nacht met twee kleine opstootjes. De politie heeft vier keer een proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen, drie keer voor het nuttigen van alcohol in de openbare ruimte, één keer voor baldadigheid en één keer voor het niet voeren van verlichting.

Verwijderen van verkeersborden

AMERSFOORT Zondagochtend heeft de politie op de Siliciumweg twee jongens aangehouden voor het verwijderen van verkeersborden.

Zondagochtend omstreeks 01.50 uur zagen agenten tijdens surveillance op de Silicium weg twee fietsers. Toen de fietsers de politie zagen, stopte één van hen om wat spullen in de berm te leggen. De ander fietser fietste door en de agenten zagen dat er een verkeersbord aan zijn stuur zat. De agenten hebben de beide fietsers hierop staande gehouden. In de berm werden nog twee verkeersborden aangetroffen. De fietsers, 15 en 19 jaar afkomstig uit Soest en Schoonhoven, verklaarden dat ze de borden ergens hadden weggenomen. Ze wisten alleen niet waar. Bij het fouilleren van de 15-jarige jongen uit Soest werd een mes aangetroffen. Het betrof een mes met stootplaat, wat een verboden wapen is. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. De goederen, waaronder de drie verkeersborden en een mes zijn in beslaggenomen.

Rijden onder invloed

STOUTENBURG Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur heeft de politie op de Hessenweg een 29-jarige man uit Stoutenburg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De agenten hadden de bestuurder zien rijden met een kapotte koplamp. Hierop hebben zij de auto staande gehouden, waarna bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De man is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 380 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Lastige treinpassagier

AMERSFOORT - Zaterdagavond heeft de politie omstreeks 21.25 uur een lastige man uit de trein verwijderd en aangehouden.

Na melding is de politie naar het station aan het Inputplein gegaan en heeft aldaar de conducteur van de betreffende trein gesproken. Een 55-jarige man uit Amersfoort had diverse passagiers de stuipen op het lijf gejaagd. Hij was dronken, agressief en onvast ter been. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Later heeft de politie hem met een proces-verbaal heengezonden.