Politieberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 19-11-2006

Zes vandalen aangehouden

VEENENDAAL - Zaterdagochtend omstreeks 03.00 uur heeft de politie zes jongemannen aangehouden wegens vandalisme.

Vissers hadden gezien dat zes jongens over het hek van een sportvereniging aan de Wageningselaan waren geklommen. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden de vissers al twee jongens vast op het parkeerterrein. De politie heeft het terrein doorzocht en zo werden ook de overige vier jongens gevonden. Het clubhuis was helemaal bespoten met witte kunstsneeuw. De zes jongens, allen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar (afkomstig uit Rotterdam, Wageningen en Bennekom), vertelden dat zij allen lid waren van een andere sportvereniging en dat vorige week de kantine van hun clubhuis voorzien was van posters. Als dank hadden zij het clubhuis aan de Wageningselaan versierd. De jongens zijn heengezonden met een bekeuring en zijn verplicht het clubhuis schoon te maken.

Politie-actie

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdagochtend 04.30 uur heeft de politie in Wijk bij Duurstede en Cothen een grootschalige controle gehouden op alcohol, fietsverlichting, dronkenschap en overlast. Alle schoolpleinen en hangplekken zijn door de politie bezocht. Ook werden enkele horecagelegenheden gecontroleerd op het naleven van leeftijdsgrenzen voor bezoekers. In een horecagelegenheid werd 1 persoon van 15 jaar aangetroffen. De politie heeft hiervoor een waarschuwing gegeven.

Bij een school werden twee jongens aangehouden voor baldadigheid. Ze hadden appels tegen de ramen gegooid en probeerden te vluchten toen de politie kwam.

Een ander persoon werd aangehouden omdat hij de politie beledigde. Twee andere personen zijn aangehouden omdat zij de spiegel van een geparkeerde politiebus hadden vernield.

Op de Zandweg in Wijk bij Duurstede en op de N229 te Cothen werden alcoholcontroles verricht. In totaal werden er 220 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Bij een van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Gedurende de hele actie heeft de politie tien aanhoudingen verricht. In totaal werden er 33 bekeuringen uitgeschreven voor ontbreken fietsverlichting (25 keer), niet tonen van het rijbewijs (2 keer), niet dragen van de gordel (1 keer), baldadigheid (2 keer), fout parkeren (1 keer), autoverlichting niet in orde (1 keer) en geen richting aangegeven (1 keer).

Twee aanhoudingen bij ontruiming

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.40 uur heeft de politie een pand aan de Karel de Grotestraat ontruimd.

In het pand aan de Karel de Grotestraat was een feest gaande. Nadat het feest was ontruimd bleef een groep van ongeveer 30 personen voor de deur staan. Binnen deze groep gedroegen een aantal personen zich zeer hinderlijk tegenover de politie. De politie heeft de groep meerder malen gevorderd zich te verwijderen. Een 36-jarige man uit Amerongen voldeed niet aan deze vordering en is daarop aangehouden. Een aantal andere mannen bleven zich vervolgens hinderlijk gedragen en beledigden de agenten en uit deze groep is er uiteindelijk ook een 38- jarige man uit Amerongen aangehouden voor belediging.

De rest van de groep werd met een korte charge op afstand gebracht. De politie heeft hier gebruik moeten maken van de lange wapenstok.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Zaterdagavond heeft de politie op de Jan Steenlaan een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens het niet kunnen tonen van rij-, kenteken- of identiteitsbewijs.

Op zaterdagavond omstreeks 20.50 uur reed de politie op de Adriaan van Ostadelaan en wilde naar rechts de Jan Steenlaan oprijden. In de bocht kwam een personenauto tegemoet die de binnenbocht nam. De agenten zagen dat de bestuurder geen gordel droeg en gaven hem een stopteken. Op verzoek kon de 27-jarige bestuurder uit Arnhem geen rij- en kentekenbewijs tonen. De bestuurder kon zich ook niet op een andere manier legitimeren. De agenten hebben hemhierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het onderzoek bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De man is heengezonden met drie bekeuringen voor het rijden zonder gordel, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het niet kunnen identificeren volgens de Wet ID.