Politieberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 19-11-2006

Bestuurder onder invloed aangehouden

VIANEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november tijdens een controle een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 00.15 uur kreeg een 43-jarige man uit Nieuwegein op de Prins Bernhardstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 235 ug/l uit. De Nieuwegeiner werd met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur naar huis gestuurd.

Twee mannen aangehouden voor woningbraak

NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Een bewoner van het Hondsdraf belden omstreeks 03.15 uur naar de politie omdat zij twee onbekende mannen in haar tuin had gezien. Op het moment dat de mannen werden aangroepen renden zij weg. Tijdens onderzoek in de omgeving zagen agenten twee mannen op Henri Dunantlaan lopen.

Bij het zien van de politie renden de mannen weg de wijk in. Tijdens de achtervolging lieten de verdachten diverse goederen achter. Uiteindelijk werden beiden verdachten - 18 jaar en afkomstig uit IJsselstein en Nieuwegein - aangehouden in de omgeving van de Petuniahof. Het tweetal werd ingesloten voor verhoor.

Poging inbraak

BENSCHOP - Bij een woning aan het Boveneind vond zaterdagnacht een poging tot inbraak plaats.

Een bewoner van het Boveneind werd omstreeks 03.55 uur wakker van gerommel bij zijn woning. Al snel bleek dat een onbekende man probeerde in te breken. De verdachte vluchten weg in de richting van IJsselstein. Het signalement van de verdachte luidt: man met getinte huidskleur en ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een zwart/wit geblokte doek om zijn hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 - 88 44.

Onder invloed op de snorfiets

IJSSELSTEIN - Zaterdagnacht heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Rond 02.20 uur kreeg een 19-jarige man uit IJsselstein op de Baronieweg een stopteken. Uit de eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 425 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de man weer naar huis gestuurd.



Laatst gewijzigd 19-11-2006 10:38 | © Politie Utrecht |