Politie Flevoland

Goede weggebruikers beloond

Flevoland, 19-11-2006 o Politie Flevoland heeft vrijdagavond drie grote verkeerscontroles gehouden, waarbij weggebruikers, die alles in orde hadden, als beloning een klein presentje kregen. De weggebruikers die in overtreding waren kregen wel een bekeuring.

De grote verkeerscontrole werd uitgevoerd door medewerkers van District Zuid, het VerkeersTeam en studenten van Politie Flevoland. In totaal deden er 35 medewerkers mee aan deze verkeercontroles die achtereenvolgens werden gehouden in Zeewolde en aan de Evenaar en de Spoordreef in Almere.

In totaal werden 352 voertuigen en hun bestuurder gecontroleerd. De bestuurders die alles goed voor elkaar hadden kregen naast een ijskrabber annex parkeerschijf ook een kaartje met verkeerstips en een code, waarmee zij via de website van Politie Flevoland (www.politie.nl/Flevoland) kunnen meedingen naar een gratis ANWB-Grip-en slipcursus. Hiermee wil Politie Flevoland deze weggebruikers belonen en tegelijkertijd een extra bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

122 bestuurders hadden hun zaken niet in orde en kregen een bekeuring. Hierbij ging het om het ontbreken van rij- en/of kentekenbewijs, verkeerde of ontbrekende verlichting en andere technische defecten.

Andere bijzonderheden van de controles:


- Elf automobilisten werden aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol achter het stuur zaten.


- Twee rijbewijzen werden ingevorderd wegens rijden onder invloed (1,37 promille) en te snel rijden (150 km/h op een 80 km-weg).


- Twee personen werden aangehouden omdat zij een vonnis open hadden staan (eenmaal 14 dagen en eenmaal 41 dagen).


- Vijf vreemdelingen hadden hun documenten niet in orde.
- Bij vijftien autos (meest van het type straatracer) werden geluidmetingen verricht. Elf kentekenbewijzen werden ingevorderd omdat zij de geluidsnorm overschreden.