Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Auto over de kop: bestuurster lichtgewond

Publicatiedatum: 19-11-2006 11:55:57

Randwijk - Een 37-jarige vrouw uit Randwijk is vrijdagavond - naar later bleek - lichtgewond geraakt nadat ze op de Knoppersweg in haar woonplaats met haar auto over de kop was geslagen. De vrouw werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook haar 2-jarige dochtertje maar die bleek niets te mankeren. Het ongeval gebeurde rond half zes toen de Randwijkse volgens haar zeggen wilde uitwijken voor een overstekende eend. Daarbij verloor ze de macht over het stuur waarna de wagen over de kop sloeg en in het struikgewas van een tuin terecht kwam. Beide inzittenden werden door omstanders uit de auto geholpen. De auto van de Randwijkse was door het ongeval zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Het slachtoffer bleek later alleen wat schaafwonden en lichte kneuzingen te hebben opgelopen en mocht het ziekenhuis verlaten. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens opgepakt na mishandeling Doornenburger

Publicatiedatum: 19-11-2006 11:55:23

Huissen - Een negentienjarige jongen uit Doornenburg en een achttienjarige Huissenaar zijn vrijdagavond door de politie opgepakt wegens mishandeling. De twee zouden op de Muntstraat een zestienjarige jongen uit Doornenburg op straat hebben mishandeld. Het slachtoffer, dat overigens niet ernstig gewond raakte, meldde zich bij de politie. Volgens zijn zeggen was hij de twee op straat tegen gekomen en zouden ze hem een kopstoot hebben gegeven. Ook zou hij geschopt en geslagen zijn. Wat de aanleiding daarvoor was is nog onduidelijk. De twee zouden wel bekenden van het slachtoffer zijn. Politieagenten gingen naar het duo op zoek. De twee verdachten meldden zich echter in de loop van de avond bij het politiebureau waarna ze werden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie controleert naar aanleiding van overlastklachten
Publicatiedatum: 19-11-2006 11:54:56

Duiven - De politie van Duiven heeft in samenwerking met het verkeershandhavingsteam zaterdagavond en de daarop volgende nacht gecontroleerd rondom het stationsgebied in Duiven. Daarbij werden in totaal 58 bekeuringen uitgedeeld. Aanleiding tot de controles waren klachten van bewoners die via wijkraden bij de politie terecht waren gekomen. Het zou vooral gaan om overlast door alcoholgebruik, wildplassen, nachtrumoer, te hard rijden, rijden onder invloed en rijden zonder verlichting.

Het merendeel van de bekeuringen waren voor het rijden zonder licht (41 keer). Daarnaast werd 6 keer het bonnenboekje getrokken voor het veroorzaken van nachtrumoer op het Eilandplein. Van een 29-jarige automobilist uit het Duitse Elten werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij op de Visserlaan dronken achter het stuur zat (1,55 promille; drie keer de norm). Twee Duivenaren van vijftien en zestien jaar kunnen rekenen op een alternatieve straf via bureau Halt wegens het afsteken van vuurwerk op de Meidoornlaan. De twee werden op heterdaad betrapt. Bijna 400 bestuurders waren gecontroleerd op het rijden onder invloed. Drie bestuurders (waaronder de man uit Elten) kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De overige bekeuringen waren voor verschillende andere overtredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek in Randwijk: vijf hardrijders
Publicatiedatum: 19-11-2006 11:53:20

Randwijk - Een snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners op de Nijburgsestraat in randwijk heeft vrijdag vijf hardrijders opgeleverd. Gedurende de ochtenduren werden door het verkeershandhavingsteam van de politie ruim 100 passanten op snelheid gecontroleerd met behulp van de Lasergun. Hoogst gemeten snelheid was 69 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Door buurtbewoners was eerder bij de politie geklaagd over de verkeersveiligheid op de weg. In november zijn tot dusver twee eerdere controles gehouden waarbij in gemiddeld 1 op de 10 passanten te hard reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053