Politie Haaglanden

persberichten 19 november

Haaglanden, 19-11-2006

Agent op mountainbike pakt autokraker
Den Haag Een agent op een mountainbike zag zaterdag 18 november om
01.00 op de Parkstraat een voor hem bekende Hagenaar fietsen. Hij volgde de man op enige afstand en hoorde vervolgens een harde klap. Nabij gekomen bleek de man in een auto te zijn gekropen om daaruit enkele goederen weg te nemen. Op het moment dat de man de auto wilde verlaten en daarvoor de deur opende reed een 23-jarige vrouw tegen de geopende portier. De agent wist de man aan te houden. In zijn fouillering trof hij een I-pod aan die de man zojuist uit de auto had weggenomen. De vrouw raakte niet gewond. Uit onderzoek bleek dat de fiets waarop de man reed een maand eerder in Den Haag was gestolen. De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor twee autokraken in de directe nabijheid van zijn aanhouding.

Drie aanhoudingen na woninginbraak
Den Haag Drie verdachten uit Den Haag (18-24 jaar) werden zaterdag 18 november om 21.00 uur op de Jan Lighartstraat aangehouden. Dankzij een getuige die zag dat twee mannen via een openstaand raam naar binnen klommen, konden zij snel worden ingerekend. De derde man, die op de uitkijk stond, had kennelijk niet op de alerte getuige gerekend. Ook hij werd aangehouden.

Kind (3) speelt met aansteker
Den Haag Een slaapkamer van een woning aan de Francois Valentijnstraat brandde zaterdag 18 november om 18.20 uur volledig uit. Het drie-jarige zoontje van de 21-jarige bewoonster had met een aansteker zitten spelen waardoor enkele matrassen vlam vatte. Niemand raakte gewond.

Dronken Pool van de weg gehaald
Den Haag Een 31-jarige Pool werd zaterdag 18 november om 21.00 uur op de Beeklaan dronken van de weg gehaald. De automobilist man werd bij een routinecontrole gecontroleerd waarna bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij bies aan het bureau maar liefst 1135 ug/l.

Kom uit de kast!
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar trachtte zich zaterdag 18 november om 14.40 uur in een woning aan de Pieter Bothstraat te verstoppen voor enkele politieagenten. De man had nog een flink aantal boetes openstaan en probeerde onder zijn aanhouding uit te komen door zich te verstoppen in de linnenkast. Agenten haalden de man tussen de lingerie uit de kast en sloten hem op. Hij had nog voor een bedrag van circa 1000 euro openstaan.

Verdachte vernield verkeerde fiets
Den Haag Een surveillerende agent hield zaterdag 18 november om 03.15 uur een 20-jarige Hagenaar aan. De man trachtte op de Torenstraat een fiets te vernielen. Toen de agent hem daarover aansprak verklaarde de man dat hij zijn sleutel kwijt was en daarom zo boos was geworden dat hij zijn fiets vernielde. De man bleek echter zo dronken dat hij de verkeerde fiets had genomen.

Zakkenrollers aangehouden
Den Haag Drie Hagenaars werden zaterdag 18 november om 03.15 uur aangehouden op de Prinsegracht. Twee vrouwen (19) pikten in een horecagelegenheid een portemonnee en een gsm van een 24-jarige Haagse vrouw. De derde verdachte, een 19-jarige Hagenaar, werd als laatste aangehouden. Hij had de GSM verstopt in een van zijn sokken.

Drie gewonden bij steekincident
Den Haag Drie verdachten uit Den Haag (31, 36 en 37) werden vrijdag 17 november om 23.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Paul Krugerplein. Twee verdachten 36 en 37 jaar kregen het om nog onbekende redenen aan de stok met de 31-jarige die daarbij werd gestoken. Alle drie werden hierop aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Iedereen werd ter plaatse behandeld.

Hazenslaapje met gevolgen
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 18 november om 06.00 uur op de Bloemfonteinstraat een auto op een betonnen paal stil staan. De auto was aan de voorzijde beschadigd en de bestuurder achter het stuur in diepe rust. Nadat zij hem hadden wakker gemaakt bleek de 36-jarige Haagse bestuurder te veel gedronken had, op de paal was gebotst en daarna in slaap was gevallen. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ambulancerijder met de schrik vrij
Den Haag Een motorrijder van de GGD kwam vrijdag 17 november om 20.15 uur met de schrik vrij. De man reed met zwaailicht en sirene over de A12. Een automobilist die de man niet zag aankomen zwenkte plotseling naar links en sneed de motorrijder. Door sterke stuurmanskunst wist hij echter op de been te blijven en kon zonder noemenswaardige schade maar met de schrik in zijn benen, zijn motor aan de kant zetten.

Dronken automobilist klem tussen tramklaphekje
Den Haag Een 40-jarige Hagenaar reed vrijdag 17 november rond middernacht op de Laan van Meerdervoort met zijn auto tegen twee tramklaphekjes. Nadat de man tot stilstand was gekomen bleek dat beide koplampen totaal vernield waren. Politieagenten constateerden dat de man teveel had gedronken. Hij blies 450 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Twee aanhoudingen na wapenvondst
Den Haag Twee Hagenaars (33 en 35 jaar) werden vrijdag 17 november om 17.35 uur in een woning aan de Van Swindenstraat aangehouden. De politie viel na een tip de woning binnen en vond na huiszoeking een revolver met 30 scherpe patronen.

Zwalkend over de weg
Rijswijk Een 47-jarige automobilist uit Rijswijk had zondagochtend 19 november om 03.30 de gehele rijbaan van de lange Kleiweg nodig om naar huis te kunnen rijden. Politieagenten haalden de dronken man van de weg. Aan het bureau blies de man 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vijf gewonden bij brand in woning
Leidschendam Vijf personen raakten zaterdag 18 november rond middernacht gewond bij een brand in een woning aan de Burgemeester Caan van Necklaan. In de woning ontstond door nog onbekend oorzaak brand. De 54-jarige bewoonster trachtte de brand met een deken te blussen maar raakte daarbij gewond aan beide handen (brandwonden), De andere gewonden waren bewoners afkomstig uit boven gelegen woningen en werden met ademhalingsproblemen vervoerd naar een ziekenhuis. Alle gewonden konden na behandeling weer naar huis.

Geweld in supermarkt
Leidschendam Twee jongens uit Nootdorp en Den Haag (17) werden zaterdag 18 november om 21.00 uur bij een supermarkt aan de Duindoorn aangehouden. De twee mishandelden twee personeelsleden (36 en 40). De aanleiding tot de ruzie werd niet bekend. De geweldplegers werden ingesloten.

Politie zoekt getuigen overval in een woning
Wassenaar - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een poging tot overval in een woning aan de Leliestraat. Drie jongeren belden bij de 67-jarige bewoner aan en drongen daarop zijn huis binnen. Zijn 63-jarige echtgenote die op het tumult afkwam trachtte middels 112 de politie te bellen. Haar echtgenoot werd mishandeld en kreeg onder andere enkele trappen tegen zijn borst. De vrouw raakte licht gewond aan haar hoofd door het fysieke geweld van een van de daders. Hierna vertrokken zij waarschijnlijk op een of meerdere bromfietsen in onbekende richting. Er werd niets weggenomen. Signalement van de verdachten is als volgt: Drie jongeren 14-18 jaar, blanke huidskleur. Gemiddelde lengte van 1.60 mtr. Normale kleding (spijkerbroek). Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Wassenaar via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Jeugdige brandstichters aangehouden
Wassenaar Drie jongeren uit Wassenaar (14-16) werden zaterdag 18 november om 22,00 uur betrapt bij het stichten van brand in een rolcontainer aan de Raadhuislaan. De brandweer wist door de container die nabij het Raadhuis stond snel te blussen erger te voorkomen. De jongeren werden ingesloten.

Rijden onder invloed
Naaldwijk Een 43-jarige automobilist uit Naaldwijk werd vrijdag 17 november om 18.30 uur aangehouden in de Hoge Noordweg. De man werd bij een verkeerscontrole staande gehouden, waarna bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Een 39-jarige automobilist uit Monster werd zaterdag 18 november om 03.10 uur aangehouden op de Haagweg. Ook hij had teveel gedronken en blies 465 ug/l. Zondag 19 november om 04.45 uur werd een 51-jarige Rijswijker op de Wippolderlaan aangehouden. De man bleek duidelijk te veel te hebben gedronken gelet op de uitslag van 605 ug/l. Een 34-jarige automobilist uit Den Haag maakte het nog bonter. Hij werd zondag kort na middernacht aangehouden. De man reed over de Naaldwijkseweg en had de gehele rijbaan nodig. Toen de man stopte bij een café stopte konden politieagenten de man aanhouden. Hij blies 710 ug/l en ook zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Politie zoekt getuigen poging straatroof
Delft Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof in de Heilige Geestkerkhof. Een 63-jarige Delftenaar werd zaterdag 18 november rond middernacht belaagd door drie jongeren die van de man geld en zijn gsm eisten. Een vierde jongen sprak echter de andere drie toe en verzocht ze door te lopen waaraan ze tot opluchting van de 63-jarige door liepen. Getuigen kunnen bellen met Bureau Delft via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Embleem dieven aangehouden
Delft Twee jongeren uit Delft (15 en 16 jaar) werden zaterdag 18 november om 02.50 uur aangehouden in de Valkenlaan. De jongens werden gesnapt terwijl ze auto emblemen van geparkeerde autos wegnamen. Vijf autos raakten daarbij beschadigd.

Vechtpartij eindigt in het water
Delft Twee Delftenaren (32 en 56) eindigde na een vechtpartij in de gracht van de Lange Geer. De twee, die teveel hadden gedronken, kregen het aan de stok met drie onbekend gebleven mannen die het tweetal zonder pardon het water in smeten.

Te hard door de bocht
Pijnacker Beteuterd keek een 19-jarige automobilist uit Bergsenhoek naar de resten van zijn auto. De jongen reed vrijdag 17 november om 17.00 uur zijn auto in de prak nadat hij in de S-bocht van de Katwijkerlaan de macht over het stuur verloor. De man belandde met zijn auto achterstevoren op een betonnen hekwerk. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd, niemand raakte echter gewond.

Verdachten diefstal fiets aangehouden
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (16 en 17) werden vrijdag 17 november om 22.00 uur aangehouden op het Piet Heinplein. De jongeren werden aangehouden naar aanleiding van een melding van een autoinbraak. Uit onderzoek bleke dat zij hier niets mee te maken hadden. De fiets waarop het tweetal reed bleek echter van diefstal afkomstig. Zaterdag 18 november om 01.30 uur werd op de Markt een 18-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man liep met een fiets te slepen die zo bleek later door hem was weggenomen op de Markt.

Dure pillen
Zoetermeer Een 28-jarige Hagenaar trachtte vrijdag 17 november om 22.40 uur met een hoeveelheid XTC pillen een dansgelegenheid aan de Amerikaweg binnen te komen. De beveiliging haalde echter de pillen uit zijn broekzak en waarschuwde de politie. Die hield de man aan en trakteerde hem op een bekeuring van 600 euro.

Spiegeltrapper aangehouden
Zoetermeer Een 15-jarige Zoetermeerder werd zaterdag 18 november kort na middernacht op de Parkdreef aangehouden. De jongen wordt verdacht van het vernielen van zeker zeven autospiegels. Zijn mededaders wisten te ontkomen. De jongen werd voor nader verhoor ingesloten.

Alcoholcontrole
Zoetermeer Bij een alcoholcontrole op de Amerikaweg op vrijdag 17 november tussen 18.00 en 23.30 uur legden 275 automobilisten een blaastest af. Slecht een daarvan had te veel gedronken. Een 47-jarige Zoetermeerder blies 655 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zondag 19 november om 02.40 uur werd op de Gerrit Achterberghove een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. De man blies 730 ug/l en kon ook zijn rijbewijs direct inleveren.