Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachte inbraak benzinestation aangehouden

Publicatiedatum: 19-11-2006 13:25:20

Arnhem/Doetinchem - De Arnhemse politie heeft zaterdagochtend vroeg op de Apeldoornseweg een 31-jarige man uit Zeist aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een benzinestation in Wehl. Nadat door getuigen was gezien dat de daders zouden zijn weggereden in een auto richting Arnhem werd de bewuste auto even later aangetroffen met de Zeistenaar erin.

Nadat door de politie Noord- en Oost Gelderland verzocht was naar de auto uit te zien werd de bewuste wagen omstreeks vijf uur op de A12 gezien door de Zevenaarse politie. Daarop werd de achtervolging ingezet. Nabij het knooppunt Velperbroek hadden enkele inzittenden weten te ontkomen. De bestuurder van de auto was daarna doorgereden en werd even later op de Apeldoornseweg door de Arnhemse politie weer aangetroffen. De aangehouden Zeistenaar is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie Noord- en Oost Gelderland.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man loopt brandwonden op door vuurwerk in frituurvet
Publicatiedatum: 19-11-2006 13:24:46

Arnhem - Een 52-jarige medewerker van een snackbar aan de Ketelstraat in Arnhem heeft zaterdagmiddag brandwonden opgelopen door vuurwerk, dat in heet frituurvet was ontploft. Het vuurwerk zou door twee onbekend gebleven jongens in het voorbijgaan in de zaak zijn gegooid. Het vuurwerk belandde vervolgens in een bak met heet frituurvet en kwam daarin tot ontploffing. Het slachtoffer liep daardoor brandwonden op aan zijn hals en armen. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. Van de beide jongens ontbreekt nog elk spoor. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt zeven verdachten op na uitgaansgeweld
Publicatiedatum: 19-11-2006 13:24:01

Arnhem - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven verdachten opgepakt na geweld in het uitgaanscentrum van Arnhem. Omstreeks drie uur brak er een vechtpartij uit voor een horecazaak aan de Hoogstraat. Een 28-jarige man uit Zutphen en twee Arnhemmers van 32 en 40 jaar werden daarbij aangehouden. De Zutphenaar zou een portier geslagen hebben maar die wilde geen aangifte doen. daarop werd de Zutphenaar later vrijgelaten. De 32-jarige Arnhemmer zou in de zaak een 31-jarige vrouw uit Arnhem hebben geslagen. De 40-jarige bemoeide zich met de aanhouding en werd vervolgens ook aangehouden. Even later brak er een vechtpartij uit op de Korenmarkt. Daarbij werd een 31-jarige vrouw uit Den Burg (Texel) aangehouden. Zij zou twee meisjes van negentien en twintig jaar uit Zevenaar aan de haren hebben getrokken en geslagen. Tegen vier uur werden op de Varkensstraat twee vrouwen van 21 en 22 jaar uit Nijmegen aangehouden. De 22-jarige zou een barmedewerkster van een zaak hebben geslagen. Toen ze werd aangehouden zou de 21-jarige de agenten hebben belemmerd en beledigd waarop ook zij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (16) lichtgewond na aanrijding, automobilist rijdt do
Publicatiedatum: 19-11-2006 13:23:30

Arnhem - Op de Vosdijk in Arnhem is zaterdagavond een zestienjarige fietsster uit die stad lichtgewond geraakt nadat ze was aangereden door een auto. De bestuurder reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. Een getuige noteerde het kenteken waarmee de politie later een verdachte kon aanhouden. Het gaat om een 53-jarige man uit Westervoort. De man bleek onder invloed van alcohol. Volgens het slachtoffer en de getuige was de Westervoorter vanaf de Velperweg rechtsaf de Vosdijk opgereden. Het slachtoffer was op dat moment net bij groen licht de kruising opgereden waarna ze door de automobilist werd geschept. Het meisje kampte daarna met pijnklachten aan een been maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Westervoorter had later verklaard niets van een aanrijding te hebben gemerkt. Bij de man was een alcoholpromillage gemeten van twee keer de toegestane hoeveelheid (ongeveer 1,16 promille).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gaspedaal `vast': drie auto's op elkaar

Publicatiedatum: 19-11-2006 13:23:00

Arnhem - Een vastzittend gaspedaal is er vermoedelijk de oorzaak van geweest dat zaterdagmiddag op de Huissensestraat in Arnhem drie auto's op elkaar botsten. Een van de inzittenden, een 20-jarige Arnhemmer, liep daarbij nekletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks half vier toen een 42-jarige man uit Zelhem met zijn auto niet tijdig kon stoppen voor verkeer voor zich. Daarop botste de Zelhemmer achterop de auto van een 21-jarige Arnhemmer, die op zijn beurt tegen de auto van zijn voorganger, een 37-jarige vrouw uit Huissen, werd geduwd. De 20-jarige slachtoffer zat als passagier in de auto van de Arnhemmer. Volgens de verklaring van de Zelhemse automobilist bleef zijn gaspedaal vastzitten waardoor hij niet kon stoppen. Zowel de auto van de Zelhemmer als die van de Arnhemmer moest worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-11-2006 13:22:22

Dieren - De Dierense politie heeft vrijdagavond na twee meldingen van huiselijk geweld aanhoudingen verricht. Een 48-jarige Dierenaar werd omstreeks half negen in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 13-jarige zoon. De jongen was vervolgens het huis uit gezet en meldde zich bij de politie. Volgens het slachtoffer was zijn vader kwaad geworden omdat hij vergeten was een brief te posten. De jongen zou daarop door zijn vader een aantal malen met de vuist in het gezicht zijn geslagen maar leek niet ernstig gewond. De 48-jarige Dierenaar is in verzekering gesteld.

Later op de avond werd de politie te hulp geroepen bij een 28-jarige Dierenaar. Die zou na een ruzie door zijn 47-jarige stiefvader hardhandig bij de keel zijn gepakt en vervolgens geschopt en geslagen. De 47-jarige man is later door de gewaarschuwde politie aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gestolen auto binnen uur weer terug, verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 19-11-2006 13:21:43

Arnhem - De Arnhemse politie heeft vrijdag in de wijk Rijkerswoerd een gestolen auto aangetroffen. De wagen bleek een uur eerder te zijn ontvreemd vanuit de Kronenburggarage. De politie heeft ook een 60-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling.

De eigenaresse, een 29-jarige Arnhemse, ontdekte rond twee uur dat haar auto was gestolen en meldde zich bij de politie. Toen agenten daarop in de buurt gingen kijken zagen ze de wagen nog geen uur later op een bedrijventerrein in de wijk Rijkerswoerd staan. De Arnhemmer, die bij de wagen stond, werd daarop aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De auto is voor sporenonderzoek veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Met ruim 100 km/u over Huissensedijk: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 19-11-2006 13:21:09

Arnhem - Een 42-jarige motorrijder uit Huissen is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Huissensedijk in Arnhem was betrapt met een snelheid van ruim 100 km/u. Op die weg mag maximaal 50 gereden worden. Agenten van het onopvallende videosurveillanceteam hadden de Huissenaar kort daarvoor al met hoge snelheid vanaf de Batavierenweg de Huissensedijk op zien rijden. Toen ze de man volgden werd een snelheid gemeten van 104 km/u. Bovendien viel het de agenten op dat de man met die snelheid diverse fietsers passeerde. Via de bussluis wist de motorrijder aan een stopteken van de agenten te ontkomen. Maar die hadden intussen al het kenteken van de Huissenaar genoteerd. De man werd thuis bezocht en kreeg naast de aanzegging van een proces-verbaal het verzoek zijn rijbewijs in te leveren. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---