1e persbericht van zondag 19 november 2006

Eindhoven, 19-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte inbraak aan

Op de Barrierweg is zaterdagavond rond 19.15 uur een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat zou worden ingebroken bij een bedrijf aan de Frankrijkstraat. Met een stoeptegel werd een raam van het pand ingegooid. Getuigen konden een signalement van de daders geven. In de buurt van het bedrijf zagen agenten twee mannen fietsen die aan het signalement voldeden. Toen zij de twee wilden laten stoppen gingen zij er vandoor. Een van de verdachten verstopte zich in een tuin. De agenten vonden hem daar en hielden hem aan. De tweede verdachte wist te ontsnappen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging

Op Stratumseind is zondagochtend rond 1.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou een 29-jarige medewerker van een horecagelegenheid met de dood bedreigd hebben. Bij zijn aanhouding gaf de man een valse identiteit op. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan na aanrijding

Op de Heerbaan is zaterdag rond 22.15 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden. De Helmonder was met zijn personenauto uit de bocht gevlogen en tot stilstand gekomen tegen een boom. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 0,65. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling en mishandeling

Een 48-jarige man is zaterdag rond 18.05 uur aangehouden in zijn woning in Tongelre. Hij zou eerder die dag een 23-jarige huisgenoot uit Raguhn (D) hebben mishandeld. Hij sloeg de man in het gelaat. Daarnaast vernielde hij een satellietschotel en enkele kabels bij de woning. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Inbraken

* Tussen zaterdag 17.00 en 20.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Bisschop Herincxstraat. De voordeur werd opengebroken. Een laptop, flatscreen en een enveloppe met een onbekend geldbedrag werden weggenomen.

* Zaterdag tussen 17.30 en 23.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Noord Koninginnewal. Een raam werd opengebroken. De buit bestond uit een laptop, enkele duizenden euros, sieraden, een gsm, een gameboy en een playstation.

* Bij een woning aan de Paltrokmolen is ingebroken tussen zaterdag 18.15 en 20.15 uur. Een raam en de poort werden opengebroken. Er werden sieraden weggenomen.

Geldrop: Politie houdt man en vrouw aan voor huiselijk geweld

In een woning in Geldrop zijn zaterdagavond rond 22.55 uur de 37-jarige bewoonster en een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Beiden gaven aan door de ander mishandeld te zijn. De man zou de vrouw tegen de borst en het hoofd geslagen hebben. De man zou door de vrouw geslagen en aan zijn haar getrokken zijn. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Helenaveen: Inbraak woning

Zaterdag tussen 18.40 en 0.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Oude Peelstraat. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Een onbekend geldbedrag, een mobiele telefoon, een notebook en een gouden halsketting zijn weggenomen.

Lieshout: Gewonden bij verkeersongeval met lijnbus

Zaterdagavond zijn rond 18.40 uur bij een ongeluk op de Molenheide meerdere personen gewond geraakt. Een bestuurder van een personenauto was gestopt om linksaf te slaan. Achter deze auto stopte vier andere personenautos. Een 52-jarige bestuurder van een lijnbus uit Oirschot zag te laat dat de autos stilstonden en kon niet meer op tijd remmen. Hij reed op de achterste auto. Hierdoor kwamen de vier autos met elkaar in botsing. Twee personen zaten bekneld in hun auto en werden door de brandweer bevrijd. Ook enkele inzittenden van de lijnbus raakten lichtgewond bij het ongeval. Vier personen zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.