Politie Gelderland-Zuid

Gezamenlijke veiligheidscontrole politieteams

Nijmegen, 19-11-2006 * Vrijdagavond en -nacht hield de politie een veiligheidscontrole rondom de Rijnbrug tussen de gemeenten Neder-Betuwe en Rhenen. Politieteam Neder-Betuwe (regio Gelderland- Zuid) en district Heuvelrug (regio Utrecht) hebben de controle gezamenlijk voorbereid en uitgevoerd.

In totaal zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Alle 616 bestuurders hebben meegewerkt aan een blaastest waarbij 8 bestuurders het toegestane maximum van 220 ugl overschreden.

Veilingheidsbeleving
Naast het doel om een gezamenlijke veiligheidscontrole te houden om de verkeersveiligheid in dit gebied te verbeteren, was ook het rijden onder invloed een nadrukkelijk onderdeel van deze controle. Om de veiligheidsbeleving te vergroten is toezicht gehouden op verboden wapenbezit, alcohol- en/of drugsgebruik en overige strafbare feiten.

Samenwerking
Bij de controle werd samengewerkt met het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid en studenten van de politieopleiding. De alcoholbus stond gedurende de controle bij de gemeentewerf in Kesteren, waar het ademanalyseonderzoek werd afgenomen. Aan de controle werkten 24 politieagenten mee.

Resultaten
De politie haalde het verkeer van de weg met behulp van motorrijders die de bestuurders overbrachten naar de controleplaats. Weggebruikers zijn met name gecontroleerd op de rijtechnische staat van het voertuig, de juistheid van papieren, het voeren van juiste verlichting, snelheid, gordel dragen voor- en achterin, rijden onder invloed, gevaarlijk /hinderlijk rijgedrag en verboden wapen- en/of drugsbezit. (04)



Laatst gewijzigd 19-11-2006 11:58 © Politie Gelderland-Zuid