Politieberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 19-11-2006

Verdachte tas in bus

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Vrijdagavond rond 22.15 uur kreeg de politie de melding dat er op het station Driebergen in een lege bus een verdachte tas zou staan. Ter plaatse heeft de politie eerst de omgeving van de bus afgezet. Vervolgens is de explosievenverkenner ter plaatse gekomen. Een hondengeleider heeft samen met de hond de bus doorzocht. De tas bleek geen explosieven te bevatten, maar een hoeveelheid kleding.

Vuurwerk in beslag genomen

GROENEKAN Vrijdagavond om 23.05 uur heeft de politie op de Groenekanseweg in een pand een partij vuurwerk aangetroffen. Het betrof 29 Chinese rollen en drie dozen met nitraatcrackers. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en via de Domeinen afgevoerd.

Vernielertjes aangehouden

BILTHOVEN Zaterdagavond om 19.45 uur kreeg de poltiie een melding dat er een aantal jongeren op de Steenen Camer belletje aan het trekken was. Ter plaatse hadden de bewoners en buren de vier jongens (15 en 16 jaar afkomstig uit De Bilt en Bilthoven) ingesloten in de garage. De jongens hadden belletje getrokken, op de ramen gebonsd en grind tegen de ramen gegooid. Door het gooien van het grind was een raam van een woning aan de Steenen Camer beschadigd. De agenten hebben de vier jongens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongens zijn door hun ouders opgehaald en in overleg met de ouders waren zij bereid de schade te vergoeden. De jongens krijgen een HALT-straf.

Achtervolging gestolen auto

ZEIST Vrijdagochtend omstreeks 04.30 uur werden agenten tijdens surveillance op de Pijlstaartlaan gepasseerd door een auto die met hoge snelheid reed. De agenten zijn achter de auto aangereden, waarbij deze steeds sneller ging rijden. Via de Krommerijnlaan en Griffensteinselaan reed de auto de Koppelweg in. Aldaar opende de bestuurder al rijdend zijn portier. Vervolgens reed de auto dwars door de schutting van een woning aan de Koppelweg. De auto botste in de voortuin tegen een regenton en kwam daarna tot stilstand. Uit de auto stapten drie personen uit die allen in het donker gekleed waren. Een persoon droeg een wit petje.

Eén van de drie personen rende over de Koppelweg in de richting van de Weteringlaan. De andere twee renden vanaf de Koppelweg de Gruttolan, Roerdomplaan en daarna de Meerkoetlaan in. De agenten zijn op de Meerkoetlaan de twee personen uit het zicht geraakt. Het auto is vervolgens veiliggesteld voor sporenonderzoek en is vervolgens weggesleept. De auto bleek gestolen te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laatst gewijzigd 19-11-2006 11:20 | © Politie Utrecht