Politie Groningen
Zondag 19 november 2006

Provincie Groningen, 19-11-2006

Groningen: tasjesrover aangehouden

Een 13-jarige knaap is gisteravond op de Florakade in Groningen door omstanders gegrepen nadat hij met nog twee jongens een vrouw had geprobeerd te beroven. Het 24-jarige slachtoffer reed op haar fiets over de Rijksweg waar ze plotseling van haar rijwiel werd geslagen. Een drietal knapen probeerde daarop haar tas te pakken. Toen er een aantal mensen aan kwam fietsen, ging het drietal er vandoor. De 13-jarige werd achterhaald en aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten. Naar de identiteit van de twee andere verdachten wordt onderzoek gedaan. Bij de overdracht van de 13-jarige op de Florakade aan de politie vonden een 14- en een 15-jarige jarige jongen het nodig zich daarmee te bemoeien. Zij werden uiteindelijk ook aangehouden.

Groningen: op snorfiets onderuit

Een 26-jarige inwoner van Groningen belandde gisteravond in het ziekenhuis nadat hij met zijn snorfiets op de Bedumerweg in zijn woonplaats was gevallen. De oorzaak van de val is onduidelijk. Wel bleek dat de man met een promillage van 1.8 fors aan alcohol had ingenomen De aard van het letsel van de man is onbekend. Zijn achterop zittende vriendin liep enkele schaafwonden op. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: 'grap' met paintballpistool

De politie moest afgelopen nacht nogal wat menskracht omzetten voor een vermeende schietpartij bij een woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Een omwonende had bij het uitlaten van zijn hond diverse schoten gehoord en de politie gebeld. De man zag kort nadat de schoten waren afgevuurd een auto wegrijden met meerdere personen erin. Nader onderzoek door de politie wees uit, dat er niet met een vuurwapen maar met een zogeheten paintballpistool op een studentenhuis was gevuurd. De woning was met diverse inktpatronen geraakt. De politie probeert de daders van de kennelijke 'grap' te achterhalen.

Groningen: aangehouden na vernieling

Een 18-jarige Groninger ging zaterdagnacht op de Sint Jansstraat in zijn woonplaats in de boeien nadat hij was betrapt op het plegen van vernielingen. Een omwonende zag dat de jongeman, die deel uitmaakte van een groep, zijn fiets kapot trapte. De gealarmeerde politie kon nagenoeg ter plekke de vandaal aanhouden. Dat leverde vanwege de bemoeienis van de groep enkele problemen op. Uiteindelijk werd nog een 17-jarige Stadjer aangehouden wegens belediging. De politie onderzoekt nog of de groep eventueel meer vernielingen heeft gepleegd.

Op de Grote Markt werden later in de nacht een 21-jarige en een 37-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een vechtpartij. Ook bij die arrestatie bemoeide een groep omstanders zich met het werk van de politie. Het gezelschap moest met behulp van paarden en een politiehond op afstand worden gehouden.

Roodeschool: minibike van de weg

De politie betrapte gisteravond op de Ubbegalaan in Roodeschool een 16-jarige inwoner van die plaats rijdend op een zogenoemde minibike. Het kleine motorfietsje werd in beslag genomen. De bestuurder kan een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs op een onverzekerd voertuig tegemoet zien. Minibikes zijn niet toegestaan op de openbare weg. Een van de redenen is, dat de motorfietsjes niet kunnen worden verzekerd.

Eemshaven: ook vriendin had teveel op

Een inwoner van de Roemeense plaats Constanta had zich de raad ter harte genomen om niet met alcohol op achter het stuur van zijn auto te kruipen. Daarom had hij zijn 25-jarige vriendin gevraagd te rijden. Echter, ook zij had teveel ingenomen. Bovendien beschikt de vrouw niet over een rijbewijs. Dat bleek zaterdagnacht bij een controle door de politie op de Borkumweg bij de Eemshaven. De vrouw had bijna 0,8 promille alcohol in haar bloed. Na overleg met het Openbaar Ministerie mocht de Roemeense een boete van 610 euro voldoen, voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed.

Niebert: bromfietser hardleers

Een 28-jarige bromfietser uit Roden liep zaterdagnacht op de Molenweg in Niebert tegen de lamp. De man vertoonde bij een controle door de politie diverse tekenen van dronkenschap. Dat werd later bevestigd door de uitslag van de ademanalyse; bijna 2,4 promille. De Drent verklaarde zelf dat hij nog een rijontzegging had wegens rijden onder invloed. 's Mans bromfiets was onverzekerd.

Scheemda: letsel na aanrijding

Een 19-jarige uit Zuidbroek afkomstige inzittende van een auto werd gistermiddag met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd na een aanrijding bij Scheemda. De 25-jarige, eveneens uit Zuidbroek afkomstige bestuurster van de auto wilde vanaf de provinciale weg N362 de autosnelweg A7 oprijden. Ze zag daarbij een tegemoet komende wagen, bestuurd door een 44-jarige inwoner van Stadskanaal over het hoofd. De politie maakt proces verbaal op.

Veendam: overval op benzinestation

Twee tot nu toe onbekenden hebben gisteravond een overval gepleegd op een benzinestation aan de Lloydsweg in Veendam. De mannen kwamen omstreeks zeven uur de kiosk binnen en bedreigden een medewerkster met een wapen. Ze gingen er met een geldbedrag rennend in de richting van de Dr. Koppiusstraat vandoor. Omdat de Lloydsweg meestal een drukke weg is, hoopt de politie dat voorbijgangers iets hebben gezien. De daders betreffen een donkere man en een licht gekleurde man. U kunt contact opnemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: jongeren beroofd

Een groep jongeren is gisteravond in het Julianapark in Veendam beroofd van diverse bezittingen. De acht jongens en meisjes werden omstreeks tien uur aangesproken door een met een bivakmuts vermomde man. Onder bedreiging van mogelijk een vuurwapen moesten de jongeren hun spulletjes zoals GSM's en portemonnees in een rugzak stoppen. De dader fietste weg in de richting van de Kerkstraat. De dader betreft een blanke man op een grijze herenfiets. De politie is met een uitvoerig onderzoek begonnen.

Laatst gewijzigd 19-11-2006 11:39 | © Politie Groningen