Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( John Clermonts
Onderwerp ( persberichten
Datum ( zondag 19 november 2006
Opmerkingen ( geen

Brussum; overval

Twee mannen pleegden vrijdag 17 november in Brunssum een gewapende overval. Zij verdwenen spoorloos met de inhoud van de kassa.
Kort na 18.00 uur kwam een man met een mes in zijn hand het pand aan de Kasteelstraat binnengelopen. Een tweede verdachte bleef in de deuropening staan. De verdachte met het mes sommeerde de aanwezige vrouw geld te geven. De man deed vervolgens een greep in de kassa en verdween vervolgens samen met de tweede man. Op het moment van de overval waren nog een vrouw en een man in het pand aanwezig. Niemand raakte gewond.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen - Brunssum; alcoholcontrole

De Politie Limburg Zuid voerde in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november op vier locaties een alcoholcontrole uit.
Deze controle maakte onderdeel uit van een landelijke controle. De blaastesten werden gehouden op de Prins Hendriklaan en de Emmaweg in Brunssum en op de Beersdalweg, de Mijnspoorweg en de Groene Boord in Heerlen.
In totaal werden 600 bestuurders gecontroleerd waarvan 20 te diep in het glaasje hadden gekeken. Van twee bestuurders werd bovendien het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten promillage was 1,4.

Heerlen; schietincident

Een agent van de Politie Limburg Zuid heeft afgelopen nacht, zondag 19 november, in Heerlerheid op een man geschoten die hem met een mes dreigde.
Omstreeks 02.00 uur betrapten twee agenten twee mannen, die op de Keekstraat een camera van het cameratoezicht wilden stelen. Eerder die nacht was ook al een camera verdwenen, waarbij een signalement van een dader bekend werd. Eén van de verdachten voldeed hieraan.
Bij het zien van de politieagenten vluchtten de mannen en de agenten zetten een achtervolging in om de mannen aan te houden. Eén van de verdachten draaide zich echter plotseling om en dreigde een agent diverse malen met een mes. De agent schoot daarop op de man teneinde de dreiging te stoppen.
De verdachte, een 27-jarige inwoner van Baexem, raakte niet levensgevaarlijk gewond. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De Rijksrecherche gaat een nader onderzoek instellen.

Schaesberg; plantage ontruimd

De Politie Limburg Zuid heeft vrijdagochtend 17 november in Schaesberg een hennepplantage ontruimd.
Omstreeks 10.00 uur stelde de politie een nader onderzoek in naar de aanwezigheid van een hennepplantage in de tuin van een woning aan de Engweide. Bij het inrijden vanaf de Hoofdstraat naar de Engweide was de hennepgeur al waarneembaar en bleek het sterkst te zijn bij het bedoelde pand.
Onder een opblaasbaar kinderzwembadje bleek een luik verstopt te zijn. Daaronder was een grote ruimte, wat voorheen een vijver was geweest waar nu een hennepplantage was ingericht. Men had zojuist geoogst en op de zolder van de woning waren vijf vrouwen en twee mannen de planten aan het toppen.
De agenten troffen nog 84 planten aan en 18,5 kg henneptoppen.
In totaal werden negen personen aangehouden. Het gaat om vijf vrouwen in de leeftijd van 22 tot 45 jaar uit Geleen, Brunssum, Heerlen en landgraaf. De vier mannen zijn 27 tot 40 jaar en komen uit Geleen, Landgraaf en Kerkrade.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en de drugs zijn in beslag genomen.

Maastricht; overval

Twee mannen pleegden vijdagmiddag, 17 november, een overval op een winkel in Maastricht. Zij gingen er met de inhoud van de kassa ervandoor.
Omstreeks 16.00 uur liepen twee onbekend gebleven mannen de winkel binnen aan de Achter de Barakken en één van hen haalde een pistool onder zijn jas vandaan en bedreigde daarmee de twee aanwezige vrouwen (71 en 42 jaar uit Maastricht). Daarbij sommeerde hij dat hij de inhoud van de kassa wilde hebben.
Nadat een van de vrouwen de kassa had geopend deed de verdachte een greep daarin en verdween met een onbekend gebleven geldbedrag. Er vielen geen schoten en er raakte niemand gewond. De daders zijn spoorloos en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; harddrugsdealers aangehouden

De Politie Limburg Zuid heeft vrijdagavond in Maastricht twee mannen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs.
Bij een verkeerscontrole op de Dorpstraat gaf een patrouille de bestuurder van een auto een stopteken. Deze gaf daaraan gevolg en op het moment dat hij stilstond, stapte de bijrijder uit en rende hard weg en gooide ondertussen en plastic zak in de struiken.
Daarin bleek ruim 813 gram heroïne te zitten en de bestuurder bleek ruim 11 gram cocaïne op zak te hebben.
Beide mannen, inwoners van Maastricht van 22 en 23 jaar, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

Maastricht; overval

Vrijdagavond pleegde een man een gewapende overval op een winkel in Maastricht en maakte daarbij enkele honderden euro buit.
Omstreeks 23.00 uur wilde de eigenaar (47-jarige inwoner van Maastricht) de deur van zijn zaak, gelegen aan het Raadhuisplein, gaan sluiten. Op dat moment kwam plots een man tevoorschijn die de deur weer openduwde. Hij had een groot mes bij zich, waaraan de winkelier zich verwondde aan een vinger tijdens de schermutseling om de deur toch af te sluiten. De verdachte dwong de man de inhoud van de kassa af te geven en verdween vervolgens spoorloos. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; auto's vernield

De Politie Limburg Zuid heeft zondagnacht in Maastricht drie mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van auto's.
Bij de politie kwamen rond 04.30 uur meldingen binnen dat een aantal mannen auto's op de Ruiterij aan het vernielen waren. Het drietal werd op Kardinaal van Rossumplein aangetroffen en aangehouden. Zij bleken spiegels vernield en deuken in diverse auto's getrapt te hebben. De auto's stonden geparkeerd aan Plein 1992, Sphinxlunet en de Kardinaal van Rossumplein. Ook vernielden zij een woningruit.
Een voorlopige inventarisatie leverde vier auto's op waaraan vernielingen waren gepleegd. De verdachten (drie Maastrichtenaren in de leeftijd van 19 tot en met 21 jaar) zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; medicijnen verloren

Een Maastrichtenaar verloor op dinsdag 14 november zijn medicijnen en maakte daarvan op zaterdag 17 november melding van bij de politie.
De man, 68 jaar, woont in de wijk Malpertuis en ging vanaf de bushalte aan de Gentelaan te voet naar zijn woning. Daar bemerkte hij het verlies.
Het gaat om de volgende medicijnen, die met name voor kinderen gevaarlijk zijn.
30 tabletten (2 mg) Flumitrazepam. Dit zijn witte pillen die in een roze doosje met een groen randje verpakt zijn.
30 tabletten (10 mg) Oxeapan. Deze tabletten zijn 1oe cm groot en zaten in vier doosjes verpakt. Ook deze doosjes zijn roze van kleur met een groen randje.
Beide doosjes zijn voorzien van een etiket van de apotheek van het AZM.
De vinder wordt dringend verzocht de medicijnen af te geven bij de dichtstbijzijnde apotheek of politiebureau.

---- --