Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 18 november en zondag 19 november 2006

Tanja Rijsman en Chantal Westerhoff: 053-4555588

Eigenaar hennepkwekerij aangehouden

Almelo

Dinsdag 14 november vond de politie in een woning aan de Jan Steenstraat in Almelo een hennepkwekerij. Het ging om een kwekerij met 300 planten en 380 stekjes. De kwekerij is ontmanteld en de planten en het materiaal zijn vernietigd. De huurder van de woning, een 32-jarige Almeloër is vrijdag 17 november aangehouden voor verhoor. (06-152647)

Man in bezit van drugs aangehouden

Enschede

Zaterdag 18 november omstreeks 1.50 uur hield de politie aan de Oude Markt in Enschede een 30-jarige Enschedeër staande. De politie kreeg een tip dat de man drugs bij zich zou hebben. Uit fouillering bleek dit inderdaad te kloppen. De man had cocaïne en wiet op zak die hij vermoedelijk wilde verkopen. De verdachte is hierop aan gehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar is hij ingesloten. (06-154333)

Woordenwisseling leidt tot bedreiging

Enschede

Vrijdag 17 november vindt in winkelcentrum Wesselerbrink in Enschede een woordenwisseling plaats tussen een 48-jarige Enschedese en een 50- en 12-jarige Enschedese. De woordenwisseling loopt uit op een handgemeen, waarna de partijen uiteen gaan. Later op de avond omstreeks 19.30 uur wordt de deur van de woning van de 48-jarige Enschedese ingetrapt. Ze wordt bezocht door een 25-jarige Enschedeër en een 20-jarige Enschedese. Het tweetal is familie van de eerder genoemde 50- en 12- jarige vrouwen en komt verhaal halen naar aanleiding van het handgemeen eerder op de avond. Daarbij wordt de 48-jarige vrouw bedreigd met een voorwerp dat op een wapen lijkt. Haar man weet de twee indringers de deur uit te werken. Hierop wordt de politie ingeschakeld. Deze houdt later op de avond vier verdachten aan, namelijk de 25-jarige Enschedeër en de 20-jarige Enschedese die de woning binnenvielen. Ook de 12-jarige en 50-jarige vrouwen werden aangehouden. De 12-jarige en 50-jarige konden na verhoor weer gaan. De 20-jarige vrouw kon zaterdagmiddag huiswaarts gaan. De 25-jarige Enschedeër zit nog vast op verdenking van bedreiging. (06-154247)

Man aangehouden wegens vernieling

Borne

Zaterdag 18 november omstreeks 1.55 uur krijgt de politie de melding dat aan de Theresiastraat in Borne een man is aangehouden wegens vernieling. Ter plaatse blijkt het te gaan om een 19-jarige man uit Borne. Hij heeft een autospiegel vernield. Een bewoner van de Theresiastraat heeft de man aangehouden. De politie heeft de 19-jarige verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek blijkt dat de man herhaaldelijk spiegels heeft vernield van één en dezelfde auto. Dit uit wraak jegens een inwoner van Borne met wie hij een geschil heeft. (06-154345)

Tegenstrijdige verklaringen; politie zoekt getuigen

Enschede

Vrijdag 17 november omstreeks 18.25 uur krijgt de politie de melding van een bedreiging aan het Van Heekplein in Enschede. Ter plaatse blijkt dat een 36-jarige Enschedeër bedreigingen heeft geuit naar een 56-jarige Enschedeër. De 36-jarige verdachte is aangehouden voor verhoor. Het 56-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging. Beide verklaringen over het gebeurde lopen uiteen. Daarom is de politie op zoek naar getuigen; De politie zoekt een meisje dat door de verdachte werd aangesproken om 1,40 Euro te wisselen. De politie zoekt voorbijgangers die de bedreiging gezien of gehoord hebben. Zij kunnen zich melden bij de politie in Enschede via het nummer 0900-8844. (06-154229)

Politie controleert in Enschede

De politie Twente, het district Zuid-Twente heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november 2006 een controleactie gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik, en verkeersovertredingen.
De controle leverde de volgende resultaten op:
Rijden onder invloed:
28 automobilisten werden aangehouden omdat zij onder invloed verkeerden van alcohol. Het rijbewijs van een 35 jarige vrouw uit Enschede werd ingevorderd. Zij had een promillage van 1,6. Een 40-jarige Enschedeër had zijn rijbewijs al eerder moeten inleveren bij de politie. Hij bestuurde nu een snorfiets terwijl hij een promillage had van 2,2. Tevens werd het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Enschede in beslag genomen. Hij had een promillage van 1,7.

Val op

132 fietsers werden bekeurd omdat zij niet voldoende 'opvielen'. Zij hadden de verlichting op hun fiets niet voor elkaar of aangestoken. Twee automobilisten vielen wel op omdat zij gekleurde verlichting, welke niet is toegestaan, voerden. Drie automobilisten hadden de verlichting niet in orde. Allen kregen hiervoor een bekeuring.

Drugs

Agenten troffen in een auto aan de Ripperdastraat in Enschede enkele zakjes wiet aan. In de auto zaten twee Enschedeërs van 19 jaar. De politie heeft daarop de auto met een drugshond doorzocht. In de fouillering van één van de mannen trof de politie een ponypack aan met vermoedelijk cocaïne. Tevens troffen ze in het dashboardkastje een zakmes aan. Omdat één van de mannen beroepsmilitair was werd hij overgedragen aan de Koninklijke marechaussee. Hij werd opgesloten in het politiebureau. De andere man is na verhoor in vrijheid gesteld. De aangetroffen drugs werd in beslag genomen.

overige
Een 28-jarige man uit Enschede werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel of de vordering van politieagenten. Hij is aangehouden en opgesloten in het politiebureau.
Een 29-jarige man uit Deventer bleek nog een boete van E 262,50 open te hebben staan. Hij werd aangehouden en opgesloten.

Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor:
- niet dragen van de gordel, 21 x
- geen rijbewijs tonen, 9 x
- geen bromfietscertificaat, 4 x
- rijden zonder rijbewijs, 2 x
- geen helm dragen, 2 x
- te hard rijden, 1 x
- het voertuig niet verzekerd hebben, 1 x
- beslagen ruiten, 1 x
- wildplassen, 2 x

Integrale controle

Van 's avonds 22.00 uur tot 's ochtends 6.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Deurningerstraat, Oude Markt en Ripperdastraat. Er werd gecontroleerd op alcohol, verkeer, wapenbezit, drugs, personenvervoer. De politie Twente nam deel met de volgende onderdelen: hondengeleiders met drugshond, rechercheurs van de afdeling drugs en wapens en de vrijwillige politie.

Preventieve actie

Doel van de controle is het veiligheidsgevoel en leefbaarheid van bewoners, bezoekers en personeel van horecabedrijven in de binnenstad en omgeving van Enschede verhogen.

Verkeerscontrole

Hof van Twente

In de gemeente Hof van Twente werd een verkeerscontrole gericht op het uitgaanspubliek gehouden. In het kader van de verkeerscampagne 'Val op; licht aan' werd speciaal gelet op de verlichting van de fietsers. De controle duurde van zaterdag 18 november 20.30 uur tot zondag 3.30 uur. Het viel de controlerende agenten op dat de verlichting meestal prima in orde was. Er werden, tot grote tevredenheid van de politie, 'maar' 12 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers zonder licht. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor:
- niet in orde hebben van de verzekering van het voertuig (1 x)
- niet geheel rechts van de rijbaan rijden (1 x)
- rijden in een gesloten verklaring (1x)
- voeren van mistverlichting (2 x)
- geen/slechte verlichting voertuig (2x)

Tevens werd een 26-jarige automobiliste uit Markelo aangehouden. Zij reed op zondag 19 november '06 omstreeks 00.14 uur over de Roudaalterweg in Markelo. Zij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek dat zij een promillage had van 1,5. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Tevens kreeg zij een rijverbod van 7 uren.
(06-154753/154693)

Poging doodslag

Hengelo

Een 29-jarige vrouw uit Hengelo deed op zaterdag 18 november 2006 aangifte van poging tot doodslag. Haar 26-jarige ex-vriend was omstreeks 10.00 uur op visite geweest. Tijdens dit bezoek heeft hij onder andere met zijn handen haar keel dichtgeknepen. De man is zaterdagmiddag in zijn woning door de politie aangehouden terzake poging doodslag, poging tot verkrachting, aanranding, eenvoudige mishandeling en huisvredebreuk. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-154468)

Bedreiging

Almelo

Aan de Trompstraat in Almelo vond op zaterdag 18 november omstreeks 21.47uur een onenigheid plaats tussen een 37-jarige Almelose man en de 38-jarige bewoner. Hierbij werd de politie gealarmeerd. De 37-jarige Almeloër werd aangehouden terzake bedreiging. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-154644)

Bejaarde automobiliste onder invloed

Enschede

Aan de Nijverheidstraat in Enschede had een 79-jarige automobiliste zich vast gereden. Ze was met haar auto tegen een boom gereden en daarna tegen een muur. De voorbumper van haar auto viel eraf en de achterzijde was zodanig beschadigd dat een sleepbedrijf haar auto moest afslepen. De Politie Twente laat iedereen die bij een aanrijding betrokken is blazen om te controleren of er alcohol in het spel is. De 79-jarige vrouw bleek onder invloed te zijn. Zij had een promillage van 0,7, Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-154647

Dronken bestuurder veroorzaakt veel schade

Oldenzaal

Op zaterdag 18 november '06 omstreeks 22.06 uur reed een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Enschdesestraat in Oldenzaal. Hij wilde bij de verkeerslichting rechts afslaan richting de wijk Berghuizen. Hierbij verloor hij de macht over het stuur. Waarschijnlijk omdat hij met te hoge snelheid en onder invloed van alcohol reed. Ruimschoots voor de kruising raakte hij een lantaarnpaal welke aan de rechterkant in de berm stond. Hij gleed door en botste tegen een betonblok. Daarna nam hij de verkeerslichteninstallatie mee en knalde tegen de auto van een 44-jarige vrouw uit Ootmarsum aan. De vrouw stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Zowel haar auto als die van de 23-jarige bestuurder moesten worden afgesleept. De agenten roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij een promillage had van 1,8. Het rijbewijs van de man is in gevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-154657)

Dronken bromfietsbestuurder aangehouden

Rijssen

Surveillerende agenten zagen op zondag 19 november '06 omstreeks 3.28 uur een 27-jarige bestuurder van een bromfiets uit Enter rijden over het Schild in Rijssen. Deze bestuurder trok de aandacht van de agenten omdat hij telkens ongeveer 4 à 5 seconden lang zijn claxon indrukte. Toen de agenten hem controleerden merkten zij dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 2,2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06154752)

Bedreiging met vuurwapen

Hengelo

Een 44-jarige man uit Hengelo kwam op zondag 19 november 2006 omstreeks 3.14 uur aan het politiebureau in Hengelo. Hij vertelde dat hij even daarvoor was bedreigd en deed hiervan aangifte. Een onbekende man had hem bedreigd met een vuurwapen. Dit vond plaats aan de parkeerplaats bij de Thiemsbrug (Kloosterterrein) in Hengelo. De politie stelt een onderzoek in en treft omstreeks 5.55 uur vier personen in een auto aan in het centrum van Hengelo aan die betrokken waren bij deze bedreiging. In de auto werd een imitatievuurwapen aangetroffen. De vier personen, 22-jarige man en 25 jarige vrouw uit Oldenzaal en een 34-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Hengelo, werden aangehouden en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-154742)

Meisje vlucht, valt van drie hoog

Almelo

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 18 november '06 omstreeks 16.01 uur een melding binnen dat er iemand van het balkon zou zijn gevallen aan de Sluitersveldsingel in Almelo. Agenten troffen een 17-jarige meisje uit Delden gewond op de grond achter de flat aan. Het meisje vertelde dat zij tegen haar wil werd vastgehouden in de woning van haar 20-jarige vriend. Toen haar vriend de woning verliet ontsnapte ze uit de woning via het balkon. Zij wilde overstappen naar het naastgelegen balkon. Dit ging mis waardoor ze, van drie hoog, naar beneden viel. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 20-jarige vriend werd even later aangehouden terzake vrijheidsbeneming en verkrachting. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (06-154587)

Interregionale controle op verkeer en horecaoverlast

Haaksbergen, Eibergen, Neede

De regiopolitie Twente en de regiopolitie Noord-Oost Gelderland hebben een gezamenlijke controle uitgevoerd op verkeersveiligheid en op de overlast die veroorzaakt wordt door horecabezoek. De controle was het initiatief van de wijkagenten van Haaksbergen, Eibergen en Neede. Ook het verbeteren van de samenwerking tussen de beide regio's behoorde tot een doel.

De controle begon op zaterdag 18 november '06 omstreeks 23.00 uur en duurde tot 5.00 uur. Er werden posten ingenomen op de N18, de zogenaamde Twenteroute, de Haaksbergesweg in Eibergen, De Eibergsestraat in Haakbergen en de Haaksbergseweg in Neede.

In totaal werden van 853 bestuurders een blaastest afgenomen. Daarvan heeft één bestuurder een proces-verbaal gekregen. Hij had een promillage van 0,8. Verder werden er 22 fietsers bekeurd omdat zij de verlichting niet in orde of aan hadden. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat de verlichting niet voldeed. En een fietser viel op omdat hij over de hoofdrijbaan fietste in plaats van het fietspad. Net als twee bromfietsbestuurders die zonder helm reden kreeg hij een bekeuring. Verder werd er bekeurd voor een meer-tonige hoorn en het rijden met een lekke uitlaat.

---- --