Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Brandje in Goede Herderkerk vermoedelijk aangestoken
Publicatiedatum: 19-11-2006 14:53:29

Barneveld - Bij de Goede Herderkerk in Barneveld aan het Jan Seppenplein heeft zaterdagavond een brandje gewoed. Doordat de brandweer de brand snel onder controle had is mogelijk erger voorkomen. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Omstreeks half elf werd door voorbijgangers gezien dat er rook kwam uit een gebouwtje naast de kerk, waarop politie en brandweer werden gewaarschuwd. In de bergingsruimte bleken een aantal opgestapelde tafels in brand te staan wat gepaard ging met een flinke rookontwikkeling. Zowel de berging als het kerkgebouw liep roet- en rookschade op. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de technische recherche. Door het kerkbestuur is inmiddels aangifte gedaan van brandstichting. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie zoekt getuigen (0990-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mislukte overval op bakkerij, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 19-11-2006 14:51:53

Nijkerk - Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagavond geprobeerd een bakkerij aan de Gasthuisstraat in Nijkerk te overvallen. Het lukte de man echter geen geld buit te maken door dat de verkoopster het op een gillen zette en de bakkerij invluchtte. De overvaller is daarna ontkomen. De politie is nu op zoek naar getuigen.

De overvaller zou tegen sluitingstijd (even voor negen uur) de bakkerij zijn ingelopen. Vervolgens zou hij een pistool of iets wat daarop leek tevoorschijn hebben gehaald en dat op de negentienjarige verkoopster hebben gericht. Het meisje schrok daar kennelijk zo van dat ze begon te gillen en de winkel uitliep naar de achter de zaak gelegen bakkerij. In de tussentijd was de overvaller weggelopen zonder buit. Volgens de verkoopster zou het gaan om een man met zwart krulhaar, een stoppelbaardje en een zonnebril op. Ook zou hij een capuchon over het hoofd hebben gedragen. Hij was ongeveer 1.60 m lang en was onder meer gekleed in een bruin leren jack en een opvallend wijde broek. Een buurtonderzoek heeft de politie tot dusver geen informatie opgeleverd. Vandaar dat de politie een oproep doet aan getuigen die kort voor of kort na de overval iets hebben gezien dat in verband met de zaak kan worden gebracht. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Kent u de dader maar kent hij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van diefstal zorginstelling

Publicatiedatum: 19-11-2006 14:50:28

Renkum - Een 32-jarige vrouw uit Lingewaard is vrijdag door de politie aangehouden wegens diefstal. De vrouw wordt ervan verdacht onder meer medicijnen te hebben gestolen vanuit een zorginstelling in de gemeente Renkum waar ze werkzaam was. Door het management was ontdekt dat er geregeld medicijnen verdwenen waarop een intern onderzoek werd ingesteld. Daarbij kwam de verdenking te liggen bij de medewerkster uit Lingewaard. Nadat er door de instelling aangifte was gedaan werd de vrouw thuis aangehouden. De Lingewaardse is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken vrouw met auto in sloot beland

Publicatiedatum: 19-11-2006 14:49:29

Nijkerk - Op de autosnelweg A28 bij Nijkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 60-jarige vrouw uit Drachten met haar auto in een sloot beland. De vrouw bleek ongedeerd maar was wel onder invloed. Het ongeval gebeurde even na middernacht op het traject van Hoevelaken richting Harderwijk. Volgens een getuige was de vrouw tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak in een slip geraakt. Haar auto draaide anderhalve keer om de as waarna ze in een droge sloot naast de weg terecht was gekomen. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouw nog in de auto aan. Personeel van een ontboden ambulance heeft de vrouw nog onderzocht maar kon geen letsel constateren. Omdat de agenten alcohol hadden geroken werd de Drachtense aangehouden. In het politiebureau bleek dat de vrouw met een promillage van 1,23 achter het stuur had gezeten. Dat is bijna tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser (13) van snelweg gehaald

Publicatiedatum: 19-11-2006 14:48:29

Ede - Agenten van de Wageningse politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een dertienjarige fietser uit Ede van de snelweg A12 bij Ede gehaald. De jongen was door een andere weggebruiker staande gehouden nadat hij de jongen over de vluchtstrook had zien fietsen. De knaap verklaarde tegenover gewaarschuwde agenten dat hij na een schoolfeest in Bennekom de weg naar huis kwijt was geraakt. Eenmaal op de snelweg beland zou hij geprobeerd hebben de aandacht te trekken van passerende automobilisten. Een Arnhemmer die voorbij kwam reageerde en waarschuwde ook de politie. De knaap is door de agenten thuisgebracht maar kreeg wel een boete van 40 euro. Drankgebruik was niet geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruim 160 bekeuringen bij controles-op-verzoek

Publicatiedatum: 19-11-2006 14:47:46

Bennekom - Met een resultaat van ruim 160 bekeuringen heeft het regionale verkeershandhavingsteam van de politie vrijdag verkeerscontroles gehouden in Bennekom. De controles werden gehouden op de Vossenweg, Selterskampweg en in De Kraats en waren op verzoek van buurtbewoners. Die hadden eerder geklaagd over de verkeersveiligheid in hun wijk. Op de Vossenweg werd 's ochtends tussen half acht en kwart voor tien een snelheidscontrole gehouden. Daarbij reden 3 van de 139 bestuurders te hard in de 30 km/u zone. Hoogst gemeten snelheid was 50 km/u. Tussen dezelfde tijdstippen werd een controle gehouden op de Selterskampweg. Daarbij werden 149 hardrijders betrapt onder 240 passanten. Bij de controle in De Kraats (tussen acht en tien uur 's ochtends) werden 11 hardrijders op de bon geslingerd. Tegen vier bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze op een opgevoerde brommer reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---