Politie Zeeland


---


W-3057-2006 Aanrijding in Middelburg
Zaterdag rond 12.15 uur vond op de kruising Reijersweg/Torenweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 55-jarige Middelburger reed over de Reijersweg en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 54-jarige Vlissingse. Zij liep bij de aanrijding nekklachten op en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De Middelburger kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

O-3058-2006 Zware schade bij kop/staartbotsing
Bij een kop/staartbotsing op de Elkezeeseweg in Scharendijke zijn vrijdagavond rond 18.00 uur twee personenauto's zwaar beschadigd geraakt.
Doordat er plotseling een kat de weg overschoot, trapte een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland op haar rem. Een 22-jarige plaatsgenoot die achter haar reed, kon niet meer op tijd remmen en botste vervolgens achterop haar auto. De vrouw is met nek- en beenklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 22-jarige bestuurder bleef ongedeerd. Van de kat ontbreekt ieder spoor.

O-3059-2006 Geluidsapparatuur weg na inbraak
Tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdag 20.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Noordoordplaat in Goes.
Nadat een deur van het pand was geforceerd, werd uit de woning geluidsapparatuur weggenomen. De waarde hiervan is niet bekend.

Z-3060-2006 Politie vordert rijbewijs in
De politie heeft zondag rond 05.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Knokke-Heist (B).
Bij controle op de Rijksweg in Eede bleek dat de bestuurder naar alcohol rook waarna van hem een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken en werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een tweede blaastest. De uitslag hiervan was 600 ug/l. Omdat bij een beginnend bestuurder het rijbewijs wordt ingenomen bij een uitslag van 350 ug/l of meer, moest ook hij zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal op zak mocht hij het bureau weer verlaten.

O-3061-2006 Auto total loss
Op de A48 ter hoogte van Waarde heeft zondagmorgen rond 11.30 uur een 31-jarige man uit de gemeente Borsele zijn auto total loss gereden.
Hij reed over de rechter rijstrook en wilde een auto die voor hem reed inhalen juist op het moment dat hij zelf al werd ingehaald door een personenauto. In een schrikreaktie stuurde hij terug naar rechts en weer naar links om zijn voorganger op de rechterstrook te ontwijken. Hierdoor raakte zijn auto in de slip en kwam vervolgens op de kop in de sloot tot stilstand. Eén van zijn drie passagiers, een 29-jarige man uit de gemeente Borsele, liep hierbij een gebroken sleutelbeen op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De anderen kwamen met de schrik vrij.

---- --