Politie Drenthe

Zondag

Assen, 19-11-2006

Bromfietser onder invloed, maar zonder certificaat

ASSEN Agenten hebben zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige jongen uit Assen. De agenten gaven een bekeuring aan een fietser die zonder verlichting fietste op de Nobellaan. Vanuit het centrum kwam vervolgens de 17-jarige bromfietser met hoge snelheid aanrijden. Hij kreeg een stopteken, maar negeerde deze in eerste instantie. Bij controle bleek uiteindelijk dat de jongen niet in het bezit is van een bromfietscertificaat en dat hij te veel had gedronken (ter plaatse werd een blaastest afgenomen). De agenten vertelden dat de jongen was aangehouden, maar die wist er alsnog vandoor te gaan. De jongeman kan een uitnodiging tegemoet zien voor een gesprek op het politiebureau. De verdachte is een bekende van de politie. Justitie zal bepalen wat de gevolgen zijn voor de jongeman. (BPS 06-200013)

Aanrijding vervoersbus en pony
EEXT Zaterdagavond is een pony tegen een vervoersbus gebotst aan de Hoofdstraat. Er was een koppel ponys uitgebroken en één van hen botste tegen de bus. De schade bleek mee te vallen en de pony lijkt ongedeerd te zijn. De dieren zijn allemaal weer naar hun weiland gedreven. (BPS 06-200034)

Fietser komt ten val
ASSEN Een 58-jarige fietser uit Assen kwam zaterdagmorgen ten val aan de Nobellaan. De man reed in de richting van de Talmastraat en reed op het fietspad aan de linkerkant (verkeerde kant) van de weg. Omdat er een fietser uit tegengestelde richting kwam, is de man met zijn fiets gevallen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (BPS 06-199879)

Rijden onder invloed
EELDE Tijdens een alcoholcontrole die de politie zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag heeft gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland zijn van meerdere bestuurders blaastesten afgenomen. Een 64-jarige man uit Noordlaren is aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto op de Burgemeester J.G. Legroweg en kreeg een stopteken. Op het politiebureau blies de verdachte 330 ugl. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-199832)-

EELDE Op dezelfde weg is een 61-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden. Op het bureau blies hij maar liefst 700 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien kreeg de man een dagvaarding mee naar huis. (BPS 06-200044)

PEIZE Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Peize aangehouden aan het Noordsepad. De jongen viel op door zijn rijgedrag en werd staandegehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en blies uiteindelijk op het bureau 330 ugl. Omdat het hier gaat om een recidivist, dus iemand die vaker met Justitie in aanraking is geweest voor dergelijke feiten, kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. Voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een bekeuring. (BPS 06-200066)

EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed op de Warmeerweg en bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies jij 310 ugl. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt van 2 uur en er werd een bekeuring uitgeschreven. (BPS 06-200114)

ROLDE De politie heeft zondagmorgen een 35-jarige man uit Rolde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man is eerder die nacht in Nunspeet aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd daar ingevorderd en de man moest met het openbaar vervoer naar huis. Na zijn verhoor wist de man echter naar zijn auto te gaan en is weer verder gereden. Agenten van de politie Nunspeet hebben daarop de collegas van Drenthe gebeld om te zeggen dat de Roldenaar onderweg was naar huis, mogelijk met de auto. Bij zijn woning is de man aangehouden. Hij kon natuurlijk zijn rijbewijs niet tonen en is meegenomen naar het bureau voor het rijden onder invloed (hij blies 465 ugl), het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en het rijden tijdens een rij-ontzegging. Justitie bepaalt de hoogte van de straf. (BPS 06-200134)

Rijbewijs van snelheidsovertreder ingevorderd
ERM Agenten hebben een 32-jarige man uit Vroomshoop gelaserd op de N34. Hij reed 158 km/uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-199923)

Rijden zonder rijbewijs
RUINEN De politie heeft zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige man uit Meppel. De man reed in een auto op de Meppelerweg, maar is niet in het bezit van een rijbewijs. (BPS 06-199970)
ASSEN Een 18-jarige jongen uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De jongeman reed op de Zuidersingel en werd daar staande gehouden. Er werd hem gezegd dat hij niet verder mocht rijden, anders zou zijn auto inbeslaggenomen worden. Kort daarna zagen de agenten de man weer rijden in de Beatrixstraat. Hij kreeg opnieuw proces-verbaal en zijn voertuig is weggesleept. Justitie bepaalt de hoogte van de straf. (BPS 06-200078)

Politie onderzoekt inbraken in woningen
EELDE Zaterdagmorgen en zaterdagmiddag is ingebroken in woningen aan de Beethovenweg, de Westerstukken, de Broekstukken en de Madelief. Uit de woningen zijn onder meer sieraden, een camera en een laptop weggenomen. De eigenaren hebben aangifte gedaan. Door ramen te forceren, wist men binnen te komen.
(BPS 06-199922)

Aanhouding op verdenking diefstal/heling grondkabel

VEENOORD Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Schoonebeek en een 29-jarige man uit Almelo aangehouden. Beiden mannen reden samen in één auto met aanhangwagen op de Van Goghstraat. Bij controle konden ze geen identiteitsbewijs tonen. In de aanhangwagen werd een grote hoeveelheid grondkabel aangetroffen. De auto, aanhangwagen en de grondkabel zijn inbeslaggenomen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor en worden verdacht van diefstal c.q. heling. (BPS 06-20076)

Meldingen van vernielingen
NIEUW AMSTERDAM/EMMEN De politie kreeg zaterdagmorgen diverse meldingen van vernielingen van autos. Het gaat om autos die geparkeerd stonden aan de Zijtak, de Veilingstraat (beiden in Nieuw Amsterdam) en aan de Hesselterbrink en de Elkingeslag (hier gaat om drie autos) (in Emmen). Onbekenden hebben onder meer ruiten ingegooid, de bumper van de auto getrapt en de buitenspiegels vernield. (BPS 06-199866) HOOGEVEEN Ook in Hoogeveen zijn diverse autos vernield door onbekenden. Het gaat om zes autos waarvan de spiegels zijn vernield. Volgens getuigen zou het gaan om twee jongens die al fietsend de spiegels van de autos trapten. (BPS 06-200077) De politie vraagt getuigen van deze vernielingen zich te melden bij de politie via telefoon 0900-8844.

Mishandeling leidt tot aanhouding
BEILEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige man uit Assen aangehouden in een discotheek aan de Domoweg. De jongen zou een 29-jarige man uit Hooghalen hebben geslagen en bedreigd. De portiers zijn tussen beide gekomen en hebben Omdat de verdachte minderjarig is, zijn zijn ouders in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak. De oorzaak van de ruzie is nog onbekend. (BPS 06-200071)

Politie onderzoekt aangifte van mishandeling
EMMEN Een 34-jarige man uit Zwartemeer doet aangifte van mishandeling door een man (leeftijd en woonadres nog onbekend). De twee zouden onegigheid hebben gehad in een café aan het Marktplein. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 06-200085)

Aangifte van bedreiging
SCHOONEBEEK Een 18-jarige jongen uit Ringe deed zaterdagavond aangifte van bedreiging en vernieling van zijn auto aan de Pallert. De man had woorden gekregen met twee andere mannen en die zouden hem bedreigd hebben. Bovendien zouden de mannen een autoruit hebben vernield. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 06-200082)
MEPPEL Agenten hebben een 20-jarige jongen uit Meppel aangehouden bij een discotheek aan het Prinsenplein. De jongen zou twee portiers hebben bedreigd en geslagen. Beide portiers doen aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor.
(BPS 06-200126)

Vrouw aangehouden wegens mishandeling
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdag een 47-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 64-jarige man uit Hoogeveen. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De vrouw bekende tijdens het verhoor de man te hebben geslagen. De vrouw is zaterdagavond nog nader gehoord. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-199876)

Autobranden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de brandweer twee meldingen van een autobrand. Zowel aan de Van Leeuwenhoekstraat als aan de Braillehof is brand ontstaan aan een auto. Het is nog niet duidelijk hoe de branden zijn ontstaan. De meldingen vonden kort na elkaar plaats. (BPS 06-200101 en BPS 06-200104))

Brand in woning
ASSEN Via de meldkamer kwam in de nacht van zaterdag op zondag een melding binnen van een brand in een woning aan de Moerbeistraat. De melding was rond 2.00 uur. Toen de brandweer ter plaatse was, was de brand reeds geblust door een buurtbewoner. Door de brand is met name rookschade in de woning ontstaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Technische Recherche verricht sporenonderzoek. (BPS 06-200107)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met de voorlichter via tel. 0592 - 36 1280.