Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 19-11-2006

Aanhoudingen na vechtpartijen

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij aan De Oude Dieze. De politie heeft in totaal zeven mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Groningen aangehouden. Als gevolg van de vechtpartij moesten twee slachtoffers/omstanders, een man van 24 jaar uit Rosmalen en 19 jarige man uit Vught, zich in het ziekenhuis laten behandelen vanwege letsel aan hun neus en gebit. Een ruit van een bedrijf aan De Oude Dieze sneuvelde. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Uden Zaterdagnacht is in de Kerkstraat een 34-jarige Poolse man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond in de Birgittinessenstraat een 39-jarige Pool te hebben mishandeld. De verdachte had zich in de Kerkstraat onder een auto verstopt. Er moest een politiehond aan te pas komen om de man er onder vandaan te halen. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Aanhouding na diefstal GSM

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is op de Parade een 19-jarige man uit Vught aangehouden. De telefoon van een 20-jarige Bosschenaar viel op straat uit zijn broekzak; de Vughtenaar raapte deze op en weigerde de telefoon vervolgens terug te geven aan de eigenaar. De 19-jarige man reageerde zeer recalcitrant tegen en weigerde elke medewerking aan de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is in de Pieter van Osstraat een 28-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn ex-vriendin te hebben geslagen. De vrouw moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Schijndel Zaterdagnacht is in de Hoofdstraat in Schijndel een 25-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn ex-vriendin en haar vriendin te hebben geslagen. De man is op het politiebureau ingesloten.

Oss Zaterdagavond is in zijn woning een 46-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Uden Zondagochtend is in een woning in Uden een 32-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt ervan verdacht eerder deze ochtend haar schoonmoeder te hebben geslagen in diens woning. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Cuijk Zondagochtend is in zijn woning een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht na een echtelijke ruzie zijn vrouw en kinderen met geweld het huis uit te hebben gezet. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verkeersongeval

Sint Michielsgestel Zaterdagmiddag is bij een verkeersongeval op de Gestelseweg een 17-jarige bromfietser uit Schijndel gewond geraakt. De jongen reed over de Gestelseweg in de richting van Schijndel toen hij een auto wilde inhalen. Hij zag daarbij een tegemoetkomende automobiliste over het hoofd. De jongen botste frontaal op de auto van de 42-jarige automobiliste uit Sint Michielsgestel. In de auto zaten vier kinderen. Zij bleven, evenals de automobiliste en de 17-jarige jongen uit Schijndel die achterop de bromfiets zat, ongedeerd. De bromfietser is met een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandstichting

Boxmeer Zaterdagavond brak er brand uit in een stapel pallets bij een bedrijf aan de Kleine Broekstraat. De brandweer heeft de brand geblust. De politie vermoedt brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding na leksteken autoband

Nuland Zaterdagavond zag een oplettende getuige in de Karreputstraat dat een meisje met een scherp voorwerp de band van een geparkeerd staande auto lek stak. De getuige wist het 15-jarig meisje uit Geffen vast te pakken en waarschuwde de politie. De verdachte is door de politie voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ze wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Harddrugs

Loosbroek Zaterdagavond is in de Dorpsstraat een 18-jarige jongen uit Lith aangehouden. Bij controle bleek dat de jongen een hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne bij zich had. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De drugs is inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

Schijndel Zaterdagnacht is in de Vijverweg een 19-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van twaalf uur.

Later deze nacht is in de Bernhardstraat een 53-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. Het rijbewijs van de automobilist is eveneens ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht is in de Van Reysstraat een 52-jarige man uit Strijen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heeswijk Dinther Zondagmiddag is op de Laagbeugt het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Amsterdam voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van zeven uur.

Autos vernield

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag zijn vernielingen gepleegd aan meer dan tien geparkeerd staande autos aan de Marijkestraat, Julianastraat, Beatrixstraat en Plataanstraat. De ruitenwissers en spiegels werden vernield. De politie heeft een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over de vernielingen, om contact op te nemen met de politie in Schijndel via telefoonnummer 0900-8844.

Vals geld

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht is op de Parade een 22-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. De vrouw probeerde in een horecagelegenheid met vals briefgeld te betalen. De Bossche verklaarde dat ze dit geld had gevonden. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het geld is inbeslaggenomen.

Man aangehouden na vernielen ruit

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht is in de Dode Nieuwstraat een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had in de Karrenstraat een ruit vernield. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Met verkeersbord aan de haal

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten op de Udenseweg een jongeman fietsen met een verkeersbord in zijn hand. De 21-jarige fietser uit Veghel is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na vernieling bushokje

Vught Zaterdagnacht kreeg de politie de melding dat een aantal personen vernielingen pleegde aan een bushokje in de Taalstraat. De politie kon ter plaatse met behulp van signalementen vier jongemannen, in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit s-Hertogenbosch en Vught, aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.