Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 19 november 2006

Politie onderzoekt overval

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een brute overval die vrijdagavond plaatsvond op een winkel in de Kroevenlaan. Daar kwamen rond 18:40 uur drie gemaskerde mannen de winkel in en bedreigden de 41-jarige eigenaresse van de zaak, die achter de toonbank stond. Dit gebeurde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Zij riep meteen de hulp in van een familielid, die achter in de zaak was. Deze 68-jarige inwoner uit Roosendaal raakte slaags met twee van de overvallers en liep daarbij verschillende verwondingen op aan onder andere zijn gezicht, hoofd en duim. De vrouw werd ook mishandeld, maar heeft zich niet onder ziekenhuisbehandeling gesteld. De daders gingen er uiteindelijk met een geldbedrag en enkele goederen vandoor.

De politie heeft meteen met meerdere eenheden in de omgeving tevergeefs gezocht naar de daders. Er is een buurtonderzoek gehouden en enkele mogelijke getuigen zijn gehoord. De technische recherche is op het plaats delict gekomen om eventuele sporen veilig te stellen en te onderzoeken. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Man aangehouden wegens stalking

WOENSDRECHT: Een 32-jarige man uit het Belgische Essen is zaterdagavond omstreeks 20:15 aangehouden in Hoogerheide. Hij wordt ervan verdacht een 28-jarige inwoonster van Woensdrecht te hebben gestalkt. De twee hadden een relatie maar deze was sinds lange tijd door de vrouw beëindigd. De man kon dit niet verkroppen en bleef de vrouw lastigvallen. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken bestuurder aangehouden

STEENBERGEN: Een 25-jarige man uit Halsteren is door de politie aangehouden op de N 259. De man reed in een personenauto terwijl hij te veel alcohol had genuttigd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 710 ug/l, dat drie maal de toegestane hoeveelheid is. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aanhouding van lastige treinpassagier

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagochtend omstreeks 07:00 uur werd een 46-jarige inwoner uit Sittard op het station door de politie uit de trein gehaald. De man was dronken en viel andere passagiers lastig. Door de conducteur was te kennen gegeven dat deze man de trein moest verlaten. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook bleek dat hij zich niet kon legitimeren. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring.

Politie houdt coke-bezitter aan

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag rond 17:15 uur, werd een 40-jarige inwoner van Roosendaal op de Van Goghlaan aangehouden. De man had een kleine hoeveelheid cocaïne op zak. De cocaïne werd in beslag genomen en na verhoor kon de man weer vertrekken.

Politie arresteert man met imitatiewapen

ROOSENDAAL: In een horecagelegenheid aan de Kade is een 20-jarige man uit IJmuiden aangehouden omdat gezien werd dat hij een imitatie vuurwapen kreeg overhandigd. Dit gebeurde vrijdagavond rond 23:15 uur. Het bleek om een imitatiewapen te gaan. De man werd ingesloten en het wapen inbeslag genomen. Hij verklaarde dat hij het wapen van een vriend had gekregen, die het in Italië in een winkel gekocht had. Dit was op verzoek van de verdachte gebeurd, want die wilde het aan een familielid. Het bezit van imitatiewapens is echter verboden en de man kreeg een proces-verbaal. In de loop van de zaterdag mocht de man weer vertrekken.

Aangehouden wegens belediging

ROOSENDAAL: De politie suste vrijdagavond rond 23:15 uur een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Kade. Een 23-jarige man uit Sprundel vond het daarbij nodig om de politiemensen te beledigen. De man werd aangehouden en na verhoor in vrijheidgesteld. Hij kreeg een proces-verbaal.

ROOSENDAAL: Een 42-jarige automobilist uit het Belgische Essen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde toen een agent bezig was het verkeer te regelen nabij het ongeval met de touringcar op de A58. De man heeft proces-verbaal gekregen.

Jongen aangehouden voor betrokkenheid beroving

ROOSENDAAL: Zaterdagochtend rond 04:30 uur heeft de politie een 16-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de beroving van een 22-jarige Roosendaler. Die beroving vond rond 04:20 uur plaats op de Markt in Roosendaal. Daar werd de GSM van het slachtoffer beroofd. Deze liet het er echter niet bij zitten en rende achter de dader en zijn kompaan aan in de richting van het Emile van Loonpark. In het park wist de 22-jarige zijn GSM weer terug te krijgen, waarbij hij wel bedreigd werd. De daders zetten het hierop weer op een lopen. Op aanwijzen van het slachtoffer kon de politie de mededader aanhouden. Deze is in verzekering gesteld.

Twee man aangehouden wegens bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 22-jarige Huijbergenaar en een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden vuurwapenbezit. De aanhouding gebeurde zondagavond om 23:45 uur in de Dubbelstraat. Even daarvoor was een medewerker van een horecagelegenheid in die straat mishandeld door een familielid van de 23-jarige. Dat familielid werd naar buiten gewerkt, maar kwam verhaal halen met onder andere de twee aangehouden verdachten. Die bedreigden de medewerker en enkele klanten. Een van de klanten zou een vuurwapen hebben gezien bij de 22-jarige verdachte. Hierna zijn de mannen weggegaan. Op het moment dat de politie arriveerde, kwamen de twee verdachten terug en werden ze aangehouden. Er werd nog een onderzoek ingesteld naar het vuurwapen doch dit werd niet meer aangetroffen. De verdachte verklaarde ook nooit in het bezit te zijn geweest van een vuurwapen.

Lastige man luistert niet

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend rond 04:30 uur was er een opstootje in de Bosstraat. Een 26-jarige inwoner uit Bergen op Zoom zorgde daar voor problemen. Ter voorkoming van verdere escalatie werd aan de man gevorderd zich te verwijderen. Tot vijf keer toe gaf hij aan de politie begrepen te hebben dat hij zich moest verwijderen. Hij bleef echter gewoon staan. De man werd toen aangehouden wegens het niet voldoen van bevel of vordering.

Rijdbewijsloze automobilist van de weg gehaald

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanochtend omstreeks 10:00 uur op de Van Konijnenburgweg een 19-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden, die helemaal geen automobilist mocht zijn. Uit een controle bleek dat de Bergenaar niet in het bezit was van een rijbewijs. Verder had hij geen identiteitsbewijs bij zich ter controle van zijn identiteit. Hij werd aangehouden en kreeg proces-verbaal voor deze feiten.

Scholier mishandeld

ROOSENDAAL: Vrijdagochtend rond 08:00 uur is een 13 jarige scholier op straat mishandeld. Hij reed op de fiets op weg naar school over de President Kennedylaan en stond daar voor een stoplicht. Er kwam toen een nog onbekende jongen op de fiets naar hem toe, vanuit een groepje van drie, die stonden iets verderop stonden. De wachtende jongen werd plotseling op zijn gezicht geslagen. Vervolgens kreeg hij nog een klap op zijn achterhoofd en een op zijn neus. De dader werd vervolgens door voorbijgangers aangesproken op zijn gedrag en fietste weg in de richting van het Landjuweel. Het slachtoffer hield er kneuzingen en een bloeduitstorting aan over. Hij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Mishandelaar aangehouden

ROOSENDAAL: Omstreeks 02:45 uur heeft de politie op de Markt een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Markt een 23-jarige inwoner van Oud Gastel met een glas in het gezicht te hebben geslagen
geslagen/gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn oor en werd per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis, in de loop van de ochtend kon hij weer naar huis. Aanleiding voor de mishandeling is onduidelijk. De man werd door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro