Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/11/06)

OOSTERHOUT NB, 19 november 2006

Politie onderzoekt vermissing meisje

OOSTERHOUT: De politie in Oosterhout heeft zaterdagmiddag 18 november het middel SMS Alert ingezet om een klein meisje terug te vinden dat vermist was. Het ging om een meisje van 5 jaar oud dat op de fiets naar een speeltuin aan de Guido Gezellelaan was gegaan. Diverse burgers zochten mee naar de vermiste kleuter. Hierdoor werd zij al snel teruggevonden.
Een getuige zag het meisje, samen met een nog onbekende man, de Hildebrandlaan oversteken. Vervolgens fietsten de man en het meisje de Tollenstraat in. Op de hoek met de Staringstraat ving een andere getuige het kind op.
De man op de fiets reed vervolgens verder via de Staringstraat richting de Jan Luikenstraat.
De politie wil uiteraard graag in contact komen met de man, die in het gezelschap van het kind was, en vraagt hem zich bij de politie te melden.
Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die het meisje, dat geheel in het rood gekleed was, al dan niet in het gezelschap van de man hebben gezien. Het gaat om een blanke man van ongeveer 40 jaar oud. De man is ongeveer 1.65m lang en was gekleed in een spijkerbroek en een lichtkleurig jack. Ook droeg hij een opvallend hoofddeksel. De man reed op een donkerkleurige herenfiets, oud model.
Alle informatie is welkom bij de politie van het district Oosterhout, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt verdachte wederrechtelijke vrijheidsberoving aan

KAATSHEUVEL / ROERMOND: De politie van het district Oosterhout heeft zaterdagavond 18 november op verzoek van politiemensen uit het korps Limburg-Noord in een hotel in Kaatsheuvel een 26-jarige man uit Roermond aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 16-jarig meisje te hebben onttrokken aan de ouderlijke macht en haar enkele dagen te hebben vastgehouden. De twee zijn bekenden van elkaar. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn overgedragen aan de politie van het korps Limburg-Noord en overgebracht naar Roermond. Het onderzoek zet zich daar voort.

Drie jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging

WAALWIJK: De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 november op zondag 19 november drie jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 24-jarige Waalwijker, een 16-jarige Waalwijker en een14-jarige Waalwijker.
Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren met elkaar dreigde te gaan vechten op de Diederikhof. Kort daarna volgde de melding dat het om een vechtpartij in de Grotestraat zou gaan.
Onderzoek wees uit dat een groepje jongeren in een naamloos steegje, gelegen tussen de Diederikhof en de Putstraat, was lastiggevallen door een andere groep jongeren. Een 18-jarige man uit Vlijmen deed bij de politie aangifte van openlijke geweldpleging, bedreiging, mishandeling en poging doodslag. Hij verklaarde dat Hij verklaarde dat één van de jongens hem een mes op de keel had gezet en dat hij geslagen en geschopt was door twee of drie andere jongens.
Op basis van het opgegeven signalement stelde de politie direct een onderzoek in. Dat leidde naar de drie aangehouden verdachten. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Zondag 19 november hield de politie een vierde verdachte aan. Het betreft een 16-jarige Waalwijker. De politie zet het onderzoek voort. De verdachten worden zondag gehoord.

Politie houdt 5 mensen aan tijdens districtelijke alcoholcontrole

DISTRICT OOSTERHOUT: Politiemensen van het politiedistrict Oosterhout hebben vrijdagavond 17 november en in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november op verschillende plaatsen in het district alcoholcontroles gehouden. De controleposten waren ingericht op de Tol in Sleeuwijk, de Provincialeweg Noord in Almkerk en de Leijsenhoek in Oosterhout. Aan de controle namen acht politiemensen deel. In totaal lieten zij 422 automobilisten blazen. Acht automobilisten zijn aangehouden, omdat de blaasproef aangaf dat ze teveel gedronken hadden. Drie mensen konden na een ademanalyse het bureau weer verlaten, omdat bleek dat ze niet teveel gedronken hadden. De vijf overige verdachten gingen wel in de fout. In vier gevallen ging het om zogenaamde Beginnende Bestuurders (BB).
In een geval werd overgegaan tot het invorderen van het rijbewijs. Het ging hier om een 51-jarige man uit Oosterhout, met een ademgehalte van 650 ug/l.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk.

Man aangehouden terzake bedreiging

OOSTERHOUT: Een 22-jarige Oosterhouter heeft vrijdag 17 november bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De man zou rond 20.30 uur op de Pascallaan zijn bedreigd door een 36-jarige Oosterhouter. De verdachte zou verder een 53-jarige Oosterhoutse hebben uitgescholden. De vrouw deed hierop aangifte van belediging. De verdachte werd rond 20.40 uur door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man moest de nacht in de cel doorbrengen en is zaterdag 18 november verhoord. De man kon zich door drankgebruik niet veel meer herinneren van het incident. Na overleg met Justitie is hij zaterdag heengezonden met een AU-dagvaarding. Daarop staat de datum vermeld, waarop de man voor de rechter moet verschijnen.

Aanhouding na vernieling

HANK: In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november rond 04.00 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De man had bij een horecagelegenheid in de Kerkstraat een deuk in een geparkeerde auto geslagen. De eigenaresse van de auto, een 22-jarige vrouw uit Streefkerk deed aangifte van vernieling.
De verdachte gaf aan dat hij de auto niet opzettelijk beschadigd had, maar dat dit in paniek gebeurd was, omdat hij iets in zijn oog had gekregen. Hij is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Mensen aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK: In de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november rond 01.30 uur controleerden politiemensen op de Taxandriaweg een 33-jarige automobilist uit Waalwijk. De man bleke teveel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 325 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

TERHEIJDEN: Zaterdagochtend 18 november, rond 05.55 uur controleerden politiemensen op de Wagenbergse Baan een 35-jarige automobilist uit Sint-Michielsgestel. De man was onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een verkeersbord en tegen een vangrail gehouden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 620 ug/l was. Bovendien bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Verder had hij nog diverse openstaande boetes, voor ruim 1500 euro. De man is ingesloten.

HULTEN: Op de Rijksweg hield de politie in de nacht van zaterdag 18 november op zondag 19 november rond 00.55 uur een 47-jarige Tilburger aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat zijn ademgehalte 550 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 18 november op zondag 19 november rond Industrieweg 01.15 uur hield de politie op de Industrieweg een 61-jarige Waalwijker aan op verdenking van rijden onder invloed. De man blies 400 ug/l en kreeg behalve een proces-verbaal ook een rijverbod van drie uur opgelegd.

Aanhoudingen in uitgaansleven

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november in het centrum van de stad een 21-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man had in de Klappeijstraat een andere man geslagen. Deze man wilde echter geen aangifte doen. Na overleg is besloten dat de verdachte weg kwam met een bekeuring voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij is daarna heengezonden. Verder hield de politie een 18-jarige man uit Breda en een 26-jarige man uit Dongen aan. De 18-jarige had zonder aanleiding een 20-jarige vrouw uit Oosterhout geslagen. De 26-jarige man ging daarop de 18-jarige man te lijf. Beide mannen gaven aanleiding tot wanordelijkheden door uitdagend gedrag te vertonen. Ze zijn beiden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Na verhoor en na overleg met Justitie kreeg de 26-jarige man uit Dongen zaterdag een schikkingsvoorstel van EUR 220,- aangeboden. De man weigerde deze boete te betalen en kreeg daarop een dagvaarding uitgereikt. Op deze dagvaarding staat de datum vermeld waarop hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Ook de 18-jarige man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen wilden in de nacht van vrijdag 16 november op zaterdag 17 november rond 03.30 uur een automobilist controleren, die ze kort daarvoor op het Vredesplein hadden betrapt op rijden in een geslotenverklaring. De man ging er echter met zeer hoge snelheid vandoor, achtervolgd door de politiemensen. De verdachte reed tijdens de achtervolging veel te hard, door rood licht, tegen het verkeer in en zonder licht. Uiteindelijk verloor hij op de Horst in Kaatsheuvel de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Nadat de verdachte was aangehouden, is hij voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een 21-jarige inwoner van Oud Heusden. De man is nog niet verhoord.

Bedrijfsinbraken

DUSSEN: Zaterdag 18 november rond 04.00 uur is ingebroken in een benzinestation aan De Sluis. Er bleek een ruit te zijn vernield om binnen te komen. Uit het benzinestation is een kluis met inhoud weggenomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een sporenonderzoek gedaan.

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november is ingebroken in een wijkgebouw aam de Bloemenhof. Er bleek een raam te zijn opengebroken om binnen te kunnen komen. In het gebouw zijn vervolgens kasten opengebroken. De buit bestond uit geld.

OOSTERHOUT: Zondagochtend 19 november, om 05.02 uur, kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een winkel in winkelentrum Arkendonk. Ondanks dat de politie binnen 5 minuten ter plaatse was, konden agenten de inbrekers niet meer achterhalen. Die gingen er, nadat ze een ruit van een deur hadden vernield, vandoor met de kassalade. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meisje aangehouden op verdenking van diefstal handtas

OOSTERHOUT: Zaterdagochtend 18 november kreeg de politie de melding dat in een supermarkt aan de Patrijslaan een meisje was aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. Ter plaatse bleek het te gaan om een 14-jarig meisje uit Amsterdam. Het meisje wordt ervan verdacht geprobeerd te hebben de handtas van een 71-jarige Oosterhoutse te stelen. De bejaarde vrouw was boodschappen aan het doen en had haar tas in het boodschappenkarretje staan. Toen ze iets wilde pakken, was plotseling haar tas weg. De vrouw zag het meisje echter met haar tas weglopen, ging haar achterna, pakte de tas terug en leverde het meisje over aan winkelpersoneel. Die droeg het meisje over aan de politie. Het meisje ontkent de diefstal. Ze zegt de tas gevonden te hebben en onderweg naar de kassa te zijn geweest om m af te geven. Ze is na verhoor heengezonden.

Auteur: Leonie van Ooijen