Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten Breda

BREDA, 19 november 2006

Zes aanhoudingen tijdens stapweekend

BREDA: De politie heeft vrijdag- en zaterdagavond in totaal zes personen aangehouden. Het was over het algemeen een rustig stapweekend met een gemoedelijke sfeer. Zaterdag was het drukker dan de nacht ervoor. Er waren verspreid over het gebied enige incidenten, die door snel optreden van de politie niet van invloed waren op de sfeer in de stad.

In de Reigerstraat werd zaterdagochtend tegen 02:00 uur een 33-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou twee portiers van een horecagelegenheid in de Visserstraat met de dood hebben bedreigd. Rond 04:00 uur werd op aanwijzen van de portiers een 23-jarige inwoner van Vught aangehouden. Deze zou de portiers eveneens met de dood hebben bedreigd, als reactie op de eerste aanhouding.

Zondagochtend is rond 02:30 uur een 23-jarige man uit Bavel aangehouden op het Kerkplein, eveneens wegens bedreiging van een portiers. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Een 30-jarige man uit Bavel is om 02.45 uur aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering en wegens verstoring van de openbare orde. Na verhoor werd hij vrijgelaten.

Op de Haagdijk werden zondagochtend rond 01:40 uur een 18-jarige Bredanaar en een 19-jarige man uit Boxtel aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het vernielen van een ruit van een Horecagelegenheid. De twee waren eerder weggestuurd uit de een horecagelegenheid in de Visserstraat en gevorderd het centrum te verlaten. De twee zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak verder.

Vrijdag werden in totaal zestien mensen bekeurd voor verschillende feiten. Op zaterdag werden vijf bekeuringen uitgedeeld.

Over het toezicht in de weekenden:
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole

BREDA: De politie heeft gedurende de avondspits op vrijdag op de Fatimastraat, St.Ignatiussstraat en Ginnekenweg een
verlichtingscontrole gehouden voor fietsers. Veel tweewielers kwamen langs en agenten moesten in 31 gevallen een bekeuring uitdelen.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft zaterdagochtend rond 02:00 uur een 43-jarige automobiliste uit Dongen aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Nieuwe Prinsenkade. De vrouw blies 770 ug/l bij een blaastest. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Hij rijbewijs is ingevorderd.

ETTEN-LEUR: Een 34-jarige inwoner uit Etten-Leur werd zaterdagochtend voor hetzelfde feit aangehouden. Dit gebeurde om 02:30 uur op de Oude Bredaseweg. Hij blies 595 ug/l bij een blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling gezin

BREDA: De politie heeft zaterdagavond even na 18:00 uur een 41-jarige man uit Breda aangehouden wegens een ernstige vorm van huiselijk geweld. Dit vond plaats in een woning in de Haagse Beemden. De 40-jarige vriendin van de man en drie kinderen werden door de man mishandeld. Ook zou hij met een vuurwapen hebben gedreigd. De politie heeft uitgebreide aangiften opgenomen van de vier slachtoffers en slachtofferhulp ingeschakeld. Jeugdzorg is ingeschakeld voor een van de kinderen. De man is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Aanhoudingen voor inbraak in oliebollenkraam

De politie heeft zondagochtend rond 00:20 uur twee Bredase jongens (16, 14) aangehouden wegens inbraak in en diefstal uit een oliebollenkraam op het Brabantplein. Agenten kregen enkele minuten daarvoor een melding van de inbraak en waren snel ter plaatse. De melder vertelde dat vier personen bezig waren met de inbraak. De agenten zagen de twee jongens wegrennen. Die konden na een korte achtervolging worden aangehouden. In de loop van de dag is een buiten heterdaad een 15-jarige jongen in deze zaak aangehouden. De jongens zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak nog verder.

Twee inbrekers aangehouden

BREDA: Een 18-jarige Bredase heeft twee inbrekers op heterdaad betrapt toen ze in haar studentenwoning inbraken. Ze hoorde gestommel in de woning en ging kijken. Ze trof daar een haar onbekende 18-jarige man uit Etten-Leur. Eerst begeleide ze de man naar buiten maar al gauw had ze in de gaten dat er iets niet klopte toen de man een sjaal van haar onder zijn jas had en er een kledingkast van een huisgenote overhoop lag. Ook was een andere 18-jarige man uit Etten-Leur in de woning te zijn. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Ze konden de twee aanhouden. Die zijn in verzekering gesteld, terwijl de politie de zaak verder onderzoekt.

Brand in buurthuis

BREDA: Vanochtend heeft tussen 05:45 06:45 uur een grote brand gewoed in een buurthuis op het Belgieplein. Meerdere personen belden naar de meldkamer en de brandweer kwam met meerdere wagens. Het pand in onherstelbaar beschadigd. Er is geen asbest vrijgekomen bij de brand. De politie heeft technisch onderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Vooralsnog sluit de politie brandstichting niet uit. Maandag zal verder onderzoek plaatsvinden.

Auteur: Manfredi Mauro