Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/11/06)

TILBURG, 19 november 2006

Bejaarde vrouw gewond na aanrijding

TILBURG: Een 87-jarige Tilburgse is zaterdag 18 november rond 10.20 uur gewond geraakt toen zij op de Baden Powelllaan werd aangereden. De vrouw stak op een voetgangersoversteekplaats de straat over en werd daar aangereden door een 44-jarige Tilburgse.
De bejaarde vrouw kwam ten val en raakte gewond. Ze is met been- en hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie onderzoekt bedreiging

TILBURG: De Tilburgse politie onderzoekt een incident dat zich zaterdag 18 november rond 15.30 uur heeft afgespeeld in een winkel aan de Besterdring. De winkelhouder, een 39-jarige Tilburger en zijn medewerker, een 42-jarige Tilburger, deden beiden aangifte van bedreiging. Ze zouden in de zaak zijn bedreigd door twee Tilburgers van 51 en 20 jaar oud. De oudste van de twee verdachten had in de winkel een discussie met de 39-jarige Tilburger over een aankoop uit het verleden. Deze discussie zou zijn uitgemond in een reeks bedreigingen. Daarbij zou onder andere gezegd zijn dat de zaak kort en klein geslagen zou worden.
De winkelhouder pakte op een bepaald moment een honkbalknuppl te voorschijn en sommeerde de man meerdere malen de zaak te verlaten. De politie hield de twee verdachten aan en nam ze mee naar het bureau. De verdachten gaven aan dat juist zij bedreigd waren, toen de winkelhouder de honkbalknuppel pakte en willen hiervan aangifte doen. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en mishandeling

TILBURG: Een 31-jarige Tilburgse waarschuwde zondag 19 november rond 09.00 uur de politie, omdat ze haar huis niet in kon. Haar 35-jarige ex-vriend bleek zich in de woning te hebben opgesloten en weigerde de vrouw binnen te laten. In het bijzijn van de politie vorderde de vrouw de man de woning te verlaten, wat hij niet deed. De man probeerde daarna via de achterdeur en via een dak van een naastgelegen woning aan de politie te ontkomen, maar hij werd aangehouden op verdenking van huisvredebreuk.
Uit onderzoek bleek dat de vrouw een dag eerder aangifte van mishandeling tegen van de man had gedaan. Hij zou haar in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november hebben mishandeld.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt bedreiging

TILBURG: Zondag 19 november om 12.00 uur heeft de politie in de Van Bleijswijckstraat en 16-jarige Tilburger aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht even daarvoor een 19-jarige Tilburger te hebben bedreigd met een mes. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man beroofd van mobiele telefoon

TILBURG: Een 24-jarige Tilburger heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. De man was in de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november uitgeweest in het centrum van Tilburg. Hij liep via de Heuvelring en de Korte Heuvel naar de St. Josephstraat en vervolgens in de richting van de Lancierstraat.
In de St. Josephstraat werd hij van achteren benaderd door een hem onbekende jongen, die hem een vraag stelde. Vervolgens beroofde de jongen de Tilburger van zijn mobiele telefoon en fototoestel. De verdachte ging er daarna op de fiets vandoor in de richting van de Ringbaan Oost. De politie stelt een onderzoek in.

Twee meisjes aangehouden na mishandeling

TILBURG: De Tilburgse politie heeft in de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november rond 02.45 uur in de Zwaanstraat in Tilburg een 15-jarig meisje uit Goirle en een 16-jarig meisje uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. Het tweetal wordt ervan verdacht in een café aan het Piusplein een 19-jarig meisje uit Tilburg zonder aanleiding te hebben omgeduwd en aan haar haren te hebben getrokken. Beide meisjes hebben een verklaring afgelegd en zijn zaterdagochtend vroeg weer in vrijheid gesteld.

Mishandeling na onenigheid in het verkeer

TILBURG: In de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november rond 04.30 uur hield de politie op de Schouwburgring een 29-jarige Tilburger aan op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 20-jarige Tilburger te hebben geslagen. Het slachtoffer hield hieraan losstaande tanden en een kapotte lip over. Voorafgaand aan het incident waren de twee op de fiets bijna met elkaar in botsing gekomen.
De verdachte heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld.

Fietsendieven aangehouden

TILBURG: Vrijdagmiddag 17 november rond 16.30 uur heeft de politie op aanwijzen van een 16-jarige Tilburger een fietsendief aangehouden. De 16-jarige sprak de politiemensen op het plein voor het Centraal Station aan, nadat zijn fiets was gestolen. De dader fietste op dat moment de Noordstraat in en kon daar worden aangehouden. De 16-jarige kreeg zijn fiets, die hij overigens niet op slot had gezet, weer terug. De verdachte, een 45-jarige man uit Tilburg, moest mee naar het bureau. Hij bekende de fiets te hebben meegenomen. De man is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden. Op deze dagvaarding staat de datum vermeld, waarop de verdachte voor de rechter moet verschijnen.

TILBURG: Een 56-jarige Tilburgse waarschuwde zaterdag 18 november rond 16.15 uur de politie, nadat zij op een te koop rubriek op internet haar gestolen fiets had zien staan. De vrouw had een afspraak gemaakt met de verkoper om de fiets te bezichtigen en zag dat het inderdaad om haar fiets ging. De fiets was op 19 oktober gestolen in de Reinevaarstraat.
De politie ging ter plaatse en trof de vrouw op de Bieslookweg aan. De jongen die de fiets bij zich had, ging er bij het zien van de politie vandoor, maar kon even later in de Ganzerikhof worden aangehouden. De verdachte, een 17-jarige Tilburger, verklaarde dat hij de fiets gekocht had en m nu wilde doorverkopen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een bouwmarkt in de Hestiastraat heeft vrijdag 17 november rond 15.30 uur een 41-jarige man uit Gemert betrapt op winkeldiefstal. De man had geprobeerd een inbussleutel ter waarde van EUR 2,60 weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De man bekende de diefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd, die hij betaalde.

TILBURG: In een winkel aan de Heuvelpoort betrapte winkelpersoneel vrijdag 17 november rond 15.30 uur een 12-jarige jongen uit Tilburg op winkeldiefstal. De jongen had een beveiligingslabel van een trui getrokken en de trui vervolgens aangedaan. Toen hij de winkel wilde verlaten, werd hij aangehouden.
Op het politiebureau bekende hij dat hij in zijn tas een broek had, die hij gestolen had bij een andere kledingwinkel in het centrum van Tilburg. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen