Politie Zaanstreek-waterland
nieuwsberichten zondag 19 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-11-2006 * Met onder andere: Joyrider haalt nat pak, winkeldievegges en drankrijder veroorzaakt ongeval

Controle jeugdoverlast

Zaanstad, vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2006, 18.00-02.00 uur

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners hebben tien politieagenten in burger in de nacht van vrijdag op zaterdag gesurveilleerd in de omgeving van Sporthal De Sprong in Koog aan de Zaan, de Paukenhof in Zaandijk en de Langeweide in Zaandam. Vier jongeren kregen een boete voor het nuttigen van alcohol in het openbaar. Ook werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van of niet goed werkende fietsverlichting. De komende weken zijn er meer controles te verwachten.

Joyrider haalt nat pak

Oostzaan, zaterdag 18 november 2006, 02.10 uur

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige jongen uit Zaandam aangehouden op verdenking van autodiefstal. Politieagenten reden tijdens een surveillance op de Kerkstraat in Oostzaan, toen hen vanuit het centrum een auto tegemoet kwam rijden. Omdat de auto alleen stadslichten voerde, gaven de agenten een stopteken. De bestuurder negeerde dit en reed linksaf de Dors, waarop de politie de achtervolging inzette. Uiteindelijk reed de auto zich vast in een doodlopend eind van de Dromerstraat, waarna drie jongemannen uit de auto sprongen en wegvluchtten. De bestuurder sprong in het water tussen de Dromerstraat en de Hoper; de twee passagiers vluchtten de nabijgelegen achtertuinen in. De politie zette surveillancehonden in om de omgeving af te zoeken. De bestuurder werd doorweekt in de bosjes aan het andere eind van de Dromerstraat aangehouden. De twee passagiers werden niet meer gevonden, ondanks een uitgebreide zoektocht in de omgeving met politiehonden. Wel vond een van de honden in een achtertuin de jas en de GSM van de bestuurder. In de jas zaten diverse, vermoedelijk gestolen, auto-emblemen. De bestuurder is in verzekering gesteld. De auto bleek eigendom te zijn van de ouders van een van de inzittenden, een 15-jarige jongen uit Zaandam. Zijn vader heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie doet nader onderzoek naar de zaak.

Winkeldievegges

Zaandam, zaterdag 18 november 2006, 15.20 uur

De politie heeft op de Gedempte Gracht twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachten, een 34-jarige Rotterdamse en een 33-jarige vrouw uit Diemen, werden op heterdaad betrapt door agenten in burger toen zij zonder te betalen een drogisterij uit wandelden met twee spelcomputers. De agenten surveilleerden in het centrum van Zaandam in het kader van het project 'Puntmuts'. Na verhoor op het bureau doorzocht de politie de auto van de verdachten. De kofferbak bleek vol te liggen met gestolen goederen, afkomstig uit diverse winkels in Zaandam. De waarde van de goederen bedroeg enkele honderden euro's. De verdachten zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal op zak. De gestolen goederen worden aan de eigenaars terugbezorgd.

Hardleerse drankrijder

Edam, zaterdag 18 november 2006, 19.25 uur

Een 39-jarige Edammer is zaterdag door de politie aangehouden wegens drankrijden. De man was een paar weken eerder ook al aangehouden wegens het rijden onder invloed. Omdat hij toen bijna vier en een half keer (2,2 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man had zaterdagmiddag een rijverbod van 24 uren opgelegd gekregen, tijdens een controle op de Oostdijk in Zuidoostbeemster. Desondanks werd hij 's avonds op de J.C. Brouwersgracht door de politie wederom met drank op achter het stuur betrapt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt; zijn auto is in beslag genomen.

Auto te water
Wormerland, zaterdag 18 november 2006, 22.46 uur
De politie onderzoekt de toedracht van een verkeersongeval op de A7, waarbij een auto te water is geraakt. De bestuurster, een 29-jarige vrouw uit Purmerend, reed vanuit Hoorn richting Zaandam. Door een nog onbekende oorzaak raakte zij de controle over het stuur kwijt, waardoor het voertuig in een slip terechtkwam. De auto belandde op de linkerrijstrook, draaide een halve slag en kwam vervolgens achterstevoren in de sloot terecht. Het slachtoffer is met hoofdletsel en pijn aan de borst per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt onderzocht of er mogelijk alcohol in het spel was.

Beschonken fietser tegen politieauto

Zaandam, zaterdag 18 november 2006, 23.50 uur

De politie heeft een 47-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol fietste. Agenten zagen de man flink slingerend over de Westzijde fietsen, waarbij hij het overig verkeer in gevaar bracht. Toen zij de man hierop wilden aanspreken fietste hij tegen de politieauto aan. Een blaastest wees uit dat de man ruim drie en een half maal (1,75 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De man werd met een rijverbod van 9 uren en een proces-verbaal heengezonden.

Drankrijder veroorzaakt ongeval

Zaandam, zondag 19 november 2006, 06.35 uur

Naar aanleiding van een verkeersongeval op de A8 in Zaandam heeft de politie een 36-jarige man uit Zaandijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol achterop de auto van een 51-jarige vrouw uit Den Helder te zijn gereden. De vrouw kwam vanuit Amsterdam en reed op de rechterrijstrook, toen de Zaandijker even voorbij knooppunt Zaandam met hoge snelheid achterop haar botste. De auto van het slachtoffer tolde om zijn as en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De verdachte reed na het ongeval door, maar meldde zich direct bij de politie op het hoofdbureau in Zaandijk. Daar bleek de man ruim twee keer zoveel alcohol te hebben genuttigd als wettelijk toegestaan. De afdeling Verkeersondersteuning van de politie heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Beide betrokkenen bleven ongedeerd; de auto van het slachtoffer is totall los afgevoerd.

---

Laatst gewijzigd 19-11-2006 15:35 | © Politie Zaanstreek-Waterland