Gemeente Eindhoven

Persbericht 19 november 2006, no. 294

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer W.M.C. Weijts, geboren op 14 juli 1942 te Bergen op Zoom en wonende Twickel 31, 5655 JK te Eindhoven is benoemd ot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Weijts is een zeer actieve vrijwilliger van de Oude Stijl Jazz. Hij heeft meerdere activiteiten ontplooid om Jazz Oude Stijl nieuw leven in te blazen. Al van 1980 tot 1984 was decorandus zeer actief voor de stichting O.S.J.E. Oude Stijl Jazzsociëteit Eindhoven. In 2001 werd de heer Weijts voorzitter van deze stichting.

Doelstelling van de stichting is onder meer het behouden en bevorderen van de belangstelling voor met name de oude-stijl-jazz. De stichting organiseert live-optredens van gerenommeerde jazzorkesten en jamsessies en zorgt voor de uitwisseling van informatie aan de leden en aan andere jazzclubs.

Tevens was decorandus in 1981 mede-oprichter van de Efkes Anders Jasskapel. Tot op heden is hij nog steeds de grote drijfveer achter deze Jasskapel. De schrijfwijze is overeenkomstig de originele spelling in New Orleans, dus met 2 x s; Jass.
De band speelt Jazz Oude Stijl en treedt op in ondermeer Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

Ook is decorandus vanaf 1995 tot heden initiatiefnemer en hoofdredacteur van de Jazzkrant die maandelijks door heel Nederland verspreid wordt en ook op Internet verschijnt. Bovendien is de heer Weijts vanaf 1995 tot heden organisator en initiatiefnemer van het Jazzpodium de Gouden Bal. Het podium vindt 2 maal per maand plaats en geeft aan startende jazzorkesten de gelegenheid podiumervaring op te doen.

De Koninklijke onderscheiding zal uitgereikt worden door (loco) burgemeester mw. drs. M.C.T. Fiers op zondag 19 november 2006, om 17.00-17.30 uur , ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Efkes Anders Jasskapel.
De uitreiking vindt plaats in het Musis Sacrum aan de Leenderweg.