Ingezonden persbericht

Winterkampioenschap HC de Hoeve van start

LELYSTAD/DRONTEN-Het winterkampioenschap is zaterdag weer op Hippisch Centrum de Hoeve gestart. Met veel publieke belangstelling lieten heel wat nieuwe combinaties hun kunsten zien. De onderlinge wedstrijden van HC de Hoeve vormen een kweekvijver op weg naar de officiële wedstrijden. Britt Deutekom en Ino Meijer behaalden elk een eerste en een tweede plaats en dingen dus mee naar het winterkampioenschap.
Bij de dressuur zijn de deelnemers verdeeld in een klasse voor deelnemers zonder wedstrijdervaring en een klasse voor deelnemers met wedstrijdervaring. Per klasse kunnen de deelnemers maximaal twee proeven rijden. In de eerste proef van de klasse zonder wedstrijdervaring won Britt Deutekom met Nacho de eerste prijs. Ook met Nacho won Eva Wulff de tweede prijs. De derde prijs ging verdienstelijk naar Kyra Kwantes met Rixke. Bij de tweede proef ging de eerste prijs naar Mieke Hille met Rixke, Britt werd nu tweede en de derde prijs ging naar Nathalie Heredia met Casanova.
Ino Meijer won met Paddington de eerste proef voor deelnemers met wedstrijdervaring en werd tweede in de volgende proef. Silvia van der Bronk nam met Moreno in de tweede proef de hoofdprijs mee naar huis. In de eerste proef had zij al de derde prijs gewonnen. Leonoor van der Sloot won met Mistral de tweede en derde prijs.
De eerste wedstrijd van de winterkampioenschappen is afgesloten met de springwedstrijd. Bij de springwedstrijden werd in vier klassen gereden. De ruiters met minder ervaring mochten over minder hoge hindernissen. In de barrage verliet Raymond Wisse het snelst en zonder fouten het parcours. Met Utopia nam hij de eerste prijs in ontvangst. Tweede werd Jessica Lens met Remy en derde werd Antoin Lagerwij met PA2.nl.
Om winterkampioen te worden moet de ruiter aan twee wedstrijden deelnemen. Als in meerdere wedstrijden wordt gestreden, wordt steeds de hoogste score gebruikt. Op deze manier kunnen ook nu nog beginnende én ervaren ruiters deelnemen aan deze prestigieuze wedstrijd.

---- --


Ingezonden persbericht