Ingezonden persbericht

Persbericht

Rotterdam 19 november 2006

RAEL steunt Nederlands besluit over verbod op Moslim gezichtssluiers

Persbericht, 19 november 2006 - Landen op het Europese continent worstelen met de kwestie of het dragen van een burka of andere Moslim gezichtssluiers in openbare ruimtes verboden moet worden.

RAEL, leider van de Raëliaanse Beweging, betuigt zijn steun aan de Nederlandse overheid, die op het punt staat ze te verbieden, en waarschijnlijk wordt ze het eerste land dat zo'n regel oplegt.

Het debat over religieuze vrijheid, gelijkheid van vrouwen, seculaire tradities, integratie van immigranten en angst voor terrorisme, zou simpelweg beëindigd moeten worden door middel van het toepassen van de mensenrechten.

Het vrij uitdragen van ieders religie is een mensenrecht en ieder mens zou dit in ieder aspect van zijn of haar dagelijkse leven moeten kunnen uiten. Dit vrij uitdragen zou echter altijd de mensenrechten moeten respecteren. Als de wijze waarop iemand zijn religie betuigt een ander individu kwaad kan doen dan worden de mensenrechten niet langer gerespecteerd.

RAEL verklaarde: "Het is overduidelijk dat gezichtsbedekking in openbare ruimten onwettig is, omdat het voor criminelen een goede manier is om te ontsnappen. Het is zelfs verrassend dat mensen met een burka een bank binnen mogen, want het is een zeer goede manier om een bank te beroven! We moeten tevens iedereen eraan herinneren dat gezichtsbedekking GEEN religieuze wet is die door de Koran wordt voorgeschreven. Het is slechts een Bedoeïen traditie, voor vrouwen EN mannen, om hun gezichten te beschermen tegen zandstormen...”

In de Koran, het heilige boek van de Moslims, is te lezen dat mannen en vrouwen zich zedig moeten kleden.

Mannelijke zedigheid werd geĂŻnterpreteerd als het bedekken van het gebied van de navel tot aan de knie. Voor vrouwen was de interpretatie dat alles bedekt moest worden, behalve het gezicht, handen en voeten, wanneer ze in het bijzijn van mannen waren waar ze niet verwant aan of getrouwd mee waren.

De interpretaties van het onderwijs van de profeten hebben geleid tot millennia van lijden en oorlogen, terwijl zij liefde en respect voor het leven onderwezen.

RAEL brengt een boodschap van onze Scheppers waarin alle oude Bijbelteksten worden uitgelegd door middel van een wetenschappelijk filter. Hij vraagt al 30 jaar de religieuze teksten te censureren die de mensenrechten niet respecteren. Het verbod op gezichtsluiers van Moslims is geen kwestie van religieuze vrijheid, maar een kwestie van respect voor het leven.

CONTACT

Voor een interview of informatie :

www.press.rael.org

of

06 43780239