Politie Zeeland


---


Z-3067-2006 Kop/staartbotsing
Bij een kop/staartbotsing, zondagmiddag in Terneuzen, raakten twee personenauto's licht beschadigd.
Een 27-jarige automobiliste uit Gent reed over de Tractaatweg en remde voor het oranje verkeerslicht. Een achter haar rijdende 24-jarige automobilist uit Harelbeke(B) kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en botste achterop haar auto. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel rook de adem van de 24-jarige bestuurder naar alcohol waarna hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol op had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

W-3068-2006 Vrouw op fiets aangereden
In haar woonplaats is zondagmiddag rond 16.15 uur een 40-jarige Vlissingse aangereden door een personenauto.
De vrouw fietste over het fietspad van de President Rooseveltlaan en kreeg daarbij geen voorrang van een 28-jarige Vlissinger die uit de Irislaan kwam aanrijden. De 40-jarige vrouw liep bij de aanrijding enkele kneuzingen op maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

W-3069-2006 Automobilist(e) rijdt door na aanrijding
Een onbekende automobilist(e) heeft zaterdagmiddag een aantal ijzeren palen met verkeersborden omver gereden en is vervolgens doorgereden.
Rond 16.30 uur was de melding binnengekomen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising Koudekerkseweg/Laan der Verenigde Naties te Middelburg. De veroorzaker was doorgereden. Ter plaatse troffen agenten nog een aantal onderdelen van een personenauto aan waaronder een bumper, een stuk achterlicht en een sierstrip van een portier met daarin het merk Volvo.
Uit de aangetroffen sporen blijkt dat de personenauto reed op de Koudekerkseweg en bij de verkeerslichten linksaf de Laan der Verenigde Naties inreed. Vermoedelijk door te hoge snelheid in de berm geraakte en daarbij twee ijzeren palen met verkeersborden omver reed. Hierna kwam de auto tot stilstand op de verkeerspaal op de middengeleider/vluchtheuvel. Na de aanrijding is de auto weggereden op de Laan der Verenigde Naties richting de Breeweg. De politie is op zoek naar de onbekende automobilist(e).

Z-3070-2006 Vrouw beroofd van handtas
Op het terrein van een manege aan de Vylainlaan in Heikant is zaterdagavond rond 20.00 uur een 42-jarige vrouw beroofd van haar tas.
Terwijl de vrouw op het parkeerterrein met iemand stond te praten, voelde ze dat er aan haar tas werd getrokken. Eerst dacht ze dat ze met haar tas achter een voorbijrijdende auto was blijven haken. Terwijl ze meegetrokken werd, realiseerde ze dat er vanuit de auto aan haar tas getrokken werd. De vrouw kwam ten val waarna haar tas van haar arm gleed. De auto verliet vervolgens met gierende banden het terrein en de tas was verdwenen.

Z-3071-2006 Kop/staartbotsing in Hulst
Op de N60 vond zondagmiddag rond 16.15 uur een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto's.
Een 85-jarige automobilist uit Hulst zag te laat dat de auto voor hem, bestuurd door een 31-jarige plaatsgenote, afremde en botste vervolgens achterop haar auto. Er was alleen materiële schade.

---- --