Ingezonden persbericht

JS waarschuwen: Stem nu SP en je krijgt nog 4 jaar JP!

PvdA als grootste partij enige mogelijkheid om kabinet Balkenende-4 te voorkomen

De Jonge Socialisten voeren maandag in Groningen campagne voor de PvdA met windjacks in SP-huisstijl met de tekst "NU SP = STRAKS JP!". Op die manier willen ze alle linkse kiezers oproepen tot een stem op de PvdA, aangezien dat de enige manier is om een vierde kabinet-Balkenende te voorkomen.

Voorzitter Michiel Emmelkamp: "Als het CDA de grootste partij wordt krijgt Balkenende weer het initiatief in handen en we hebben gezien waar dat toe leidt: een rechts kabinet met bezuinigingen die ten koste gaan van alle zwakkeren in de samenleving. Er is maar één manier om dat te voorkomen en dat is met de PvdA als grootste partij. Dan krijg Wouter Bos het initiatief en komt er eindelijk een regering mét een sociaal gezicht."

Volgens de Socialisten is het daarom in het belang van álle linkse kiezers dat de PvdA de grootste partij wordt. "Bij de kabinetsformatie moet de PvdA het initiatief krijgen. Alleen dan is er überhaupt kans op een links kabinet, als dat al een meerderheid krijgt. Nóg 4 jaar een rechts kabinet met een groot links blok in de oppositie is niet wat een linkse kiezer wil, of het nu een SP-er, GroenLinkser of PvdA-er is. Er is maar één manier om te zorgen voor een beter Nederland en dat is een stem op de PvdA. Dat is namelijk de enige manier om nog 4 jaar Balkenende te voorkomen."

Groningen is de eerste stad in Nederland waar de "NU SP = STRAKS JP"-actie van de Jonge Socialisten wordt uitgevoerd. Groningen heeft dus, nadat die Stad als eerste stad van Nederland vorige week al een door de Jonge Socialisten geïnitieerd convenant voor goedkoper condoomgebruik ondertekende, opnieuw een primeur voor een actie van de Jonge Socialisten.

---Einde persbericht---